Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 222 (5429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calimente: Nu cred că cei din Comisia privind Roşia Montană sunt abilitaţi să aibă contacte cu SIE

Marţi, 24 Septembrie 2013 (18:22:16)

Preşedintele Comisiei parlamentare SIE, Mihăiţă Calimente, a declarat, marţi, că invitarea şefilor serviciilor de informaţii la comisia privind Roşia Montană nu şi-ar avea rostul deoarece membrii acestui for nu ar fi abilitaţi să stabilescă un contact cu SRI şi SIE.

"Vom face o informare a colegilor şi eu am avut astăzi chiar o discuţie cu unii membri ai comisiei parlamentare formate pentru a discuta acest proiect. Ei erau de părere, atunci când am discutat cu ei, că nu ar fi cazul ca această comisie (privind Roşia Montană, n.r.) să-i invite, pentru că ăsta este rolul celor două comisii de control ale SIE şi SRI, să aibă această legătură şi să fim noi cei care ... dacă cei de la comisie vor hotărî să fim invitaţi acolo", a susţinut Calimente, după ce a fost întrebat dacă şeful SIE ar trebui să se prezinte în faţa comisiei privind Roşia Montană.

El a menţionat că este surprins de decizia preşedintelui comisiei privind Roşia Montană, Darius Vâlcov. "Nu ştiu dacă sunt abilitaţi să aibă asemenea contacte sau legături cu cele două servicii", a spus şeful comisiei SIE.

Calimente a precizat că, în urma discuţiilor avute cu reprezentanţii SIE, vor avea loc informări din partea comisiei a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a fost audiat marţi în Comisia de control parlamentar asupra activităţii SIE.

Luni, Comisia specială pentru Roşia Montană a decis că reprezentanţi ai SRI şi SIE vor fi invitaţi săptămâna viitoare la dezbateri. "Săptămâna viitoare vom invita Ministerul Marilor Proiecte, SC Minvest SA, ministerul Economiei, RMCG, Institutul Geologic al României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Bugetului, Ministerul Pădurilor şi Apelor, SRI şi SIE", a spus preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov.

El a adăugat că, de asemenea, la dezbateri va fi invitat ministerul Dezvoltării Regionale.

Vâlcov a spus că vor fi solicitate punctele de vedere ale Academiei Române, BOR, Bisericii Greco-Catolică, Bisericii Reformate, Bisericii Romano-Catolicăe Bisericii Unitariene.

"Vom solicita puncte de vedere de la BNR, ASE, Uniunea Arhitecţilor din România", a mai spus Vâlcov.

Preşeditele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat că motivul pentru care reprezentanţii SRI şi SIE au fost invitaţi la audieri este dorinţa parlamentarilor membri de a afla informaţii despre bonitatea RMGC sau despre existenţa unei influenţe la nivelul unor decidenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calimente: Nu cred că cei din Comisia privind Roşia Montană sunt abilitaţi să aibă contacte cu SIE.
 Vizualizări articol: 967 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Calimente: Nu cred că cei din Comisia privind Roşia Montană sunt abilitaţi să aibă contacte cu SIE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei