Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Caruselul contestaţiilor

Decizia CNSC de anulare a licitaţiei de salubrizare a Sucevei a fost atacată în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia de salubrizare a Sucevei, miza unui contract de 5,5 milioane de euro, a intrat din nou în caruselul contestaţiilor. Numai că, de data aceasta, nu doar firmele participante contestă o decizie sau o prevedere a caietului de sarcini, ci chiar şi Primăria Suceava, care a atacat în instanţă decizia luată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Mult tărăgănata operaţiune de desemnare a unui nou operator de salubrizare a Sucevei, pentru următorii opt ani, demarată în toamna anului trecut, are toate şansele să ajungă în toamnă, fără a fi rezolvată.

Asta pentru că, după luni de zile de contestaţii care au tot amânat momentul de deschidere a ofertelor, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat decizia de anulare a rezultatului licitaţiei care a avut loc în luna mai.

CNSC a avut de analizat trei contestaţii, depuse de fiecare dintre cei care au participat la licitaţie, adică inclusiv de către cei care au fost declaraţi câştigători - asocierea firmelor Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.

Oferta declarată câştigătoare a fost respinsă de către CNSC pentru încălcarea prevederilor unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, prin care nu este posibilă depunerea a două oferte în cadrul aceleiaşi proceduri de licitaţie, fapt menţionat în contestaţia depusă de către Rosal.

 

Trei contestaţii, la Curtea de Apel

Gavril Vîrvara, viceprimar al municipiului Suceava, a precizat că decizia CNSC-ului a fost atacată în instanţă atât de Primăria Suceava, cât şi de doi participanţi la licitaţie – Rosal şi asocierea de firme Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj, în trei dosare separate.

„Eram sigur că se va întâmpla aşa, pentru că anularea licitaţiei ne împiedică să desemnăm un nou operator pentru o perioadă mare de timp, în care trebuie să reluăm toate procedurile, cu toate incovenientele lor. Nici acum rezolvarea nu va veni prea repede, pentru că este vacanţă judecătorească, dar aşteptăm”, a spus Vîrvara, care speră ca instanţele să le dea dreptate şi să decidă cel mult reluarea procedurii de licitaţie de la momentul deschiderii ofertelor.

În motivaţia contestaţiei depusă de Primăria Suceava la Curtea de Apel – Secţia de Contencios Administrativ Fiscal, decizia CNSC este considerată „nelegală”, deoarece nici una dintre părţile contestatare nu a solicitat anularea procedurilor de licitaţie, ci obligarea autorităţilor contractante la reevaluarea ofertelor depuse.

Interesant este că şi firmele care au contestat decizia CNSC acuză măsuri abuzive şi ilegale.

„CNSC şi-a depăşit atribuţiile prin respingerea ofertelor depuse”, spune documentul înaintat instanţelor sucevene de asocierea de firme  Diasil Service, Florconstruct şi Brantner Cluj.

„Nici una din firmele contestatare nu a solicitat ca CNSC să respingă oferta asocierii sau să o considere ca inadmisibilă, ci doar ca autoritatea contractantă să reia procedura de la etapa evaluării ofertelor”, mai spune sesizarea făcută către Curtea de Apel.

La fel de vehementă este şi contestaţia firmei Rosal, care, deşi a avut cea mai bună ofertă financiară, a fost descalificată pentru că figura cu datorii la stat, în condiţiile în care avea de recuperat o sumă mai mare chiar de la bugetul local al Sucevei.

„Măsura de a fi eliminaţi din cadrul procedurii de licitaţie este una nelegală, excesivă şi luată cu rea-credinţă”, se spune în sesizarea formulată de Rosal prin care contestă decizia CNSC de a fi descalificaţi, din cauza unor datorii de 33 de miliarde de lei vechi la bugetul de stat, în condiţiile în care societatea mai avea de încasat datorii de 40 de miliarde lei vechi de la Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decizia CNSC de anulare a licitaţiei de salubrizare a Sucevei a fost atacată în instanţă.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decizia CNSC de anulare a licitaţiei de salubrizare a Sucevei a fost atacată în instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei