Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


N-ai cum să dai!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai suportaţi una cu Stoica Meme? Hai, că promit să nu fie înfierare clasică... Mie mi-a plăcut mult replica acelui cameraman, adresată superomului: „Păi n-ai cum să dai în mine”! În interpretarea mea, continuarea subînţeleasă ar fi „că-ţi rup capul”. Ca în acea glumă interbelică, la care studentul dă un răspuns obraznic şi ignorant profesorului de anatomie. Acesta îl întrebase ce muşchi se pun în mişcare dacă îi dă un şut în fund, iar studentul i-a răspuns că se pun în funcţiune muşchii mâinii, ca să-i tragă o palmă... Serios vorbind, chiar dacă ştiţi că Stoica Meme e viteaz pe barba gorilelor ce-l secondează îndeaproape, nu i-aţi riposta indiferent de consecinţe? Gândul ăsta cred că îi cam dădea târcoale cameramanului cu apelativul „Vărul”. Replica lui Meme a fost una care mima superioritatea, „ete p..., n-am cum să dau în tine!”, dar instinctul de conservare i-a funcţionat şi nu i-a scăpat vreo scatoalcă operatorului.

Acest domn, că altfel nu pot să-i zic, client fidel al rubricii de faţă, indiferent cine-o scrie, chiar nu-şi dă seama că impactul faptelor sale se va resimţi în verdictul pe care, odată şi-odată, îl va primi. Când Becali îl soma pe Rădoi să spună pe şleau la telefon cum stau negocierile cu jucătorii de la U Cluj, spunând că-l doare în acolo dacă i se ascultă telefonul, nu se gândea că o să se întoarcă roata. Stoica Meme nici măcar nu va putea solicita clemenţă pe motiv că el a făcut şi bine unor semeni. Pentru că ăsta chiar n-a făcut bine nimănui. Nici măcar lui. Stoica Meme se pretinde om inteligent, face paradă de acest lucru (apropo, nu se spune „nu mă fă să dau în tine”, ci „nu mă face”), dar, vă întreb, un om cu adevărat inteligent nu vede consecinţele dincolo de fapte? Un om inteligent se pune şi îşi pune angajatorul în situaţii jenante, doar pentru a-şi gâdila o clipă orgoliul bolnav? Omul ăsta, dacă are inteligenţă, are una malignă. Bine că n-a trăit pe vremea lui Hitler, că îl marginaliza!

Pe de altă parte, ce soartă şi pentru Steaua! Patronul – la puşcărie, liderul galeriei (care a făcut pe nebunul cu Becali cât să-i dea de înţeles că trebuie uns) – la puşcărie, managerul – în libertate, încă. Tic-tac...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului N-ai cum să dai!.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
N-ai cum să dai!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei