Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Bilanţul victimelor catastrofei feroviare din Spania a ajuns la 80 de morţi

Accidentul de tren care a avut loc miercuri seara la Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, s-a soldat cu 80 de morţi, potrivit unui nou bilanţ prezentat joi de către Prefectura Galicia, relatează AFP.

Bilanţul prezentat de prefectură anterior era de 78 de morţi.

Acest accident este, astfel, cel mai grav înregistrat în Spania din 1944 şi până în prezent. Câteva sute de persoane au fost ucise în 1944, în coliziunea între un tren de pasageri şi o locomotivă, care a avut loc tot pe o linie care asigura o legătură Madrid-Galicia.

 

Şapte zile de doliu în Galicia, după accidentul feroviar

Şapte zile de doliu au fost decretate în Galicia după accidentul feroviar produs miercuri seara în Santiago de Compostela, în nord-vestul Spaniei, şi soldat cu 77 de morţi şi 143 de răniţi, relatează AFP.

Preşedintele galician Alberto Nuñez Feijóo a anunţat joi "cel mai important doliu din istoria regiunii", în urmaaccidentului feroviar de miercuri seară, în timp ce regele Juan Carlos al Spaniei şi prinţul moştenitor Felipe şi-au suspendat, joi, activităţile oficiale "în semn de doliu", a declarat un purtător de cuvânt al Casei regale.

 

Unul dintre conductorii trenului deraiat în Spania, audiat de către poliţie

Unul dintre conductorii trenului care a deraiat miercuri seara la Santiago de Compostela, în Spania, provocând moartea a cel puţin 80 de persoane, urma să fie audiat joi de către poliţie, a dispus un judecător, a anunţat o sursă judiciară, relatează AFP.

"Judecătorul a dispus ca poliţia să îi ia declaraţii", a declarat o purtătoare de cuvânt a unui tribunal din Galicia, o regiune în nord-vestul Spaniei în care s-a produs această catastrofă feroviară, cea mai sângeroasă înregistrată în ultimii aproximativ 70 de ani în ţară.

Conductorul "va fi asistat de un avocat" în timpul interogatoriului, după care va depune mărturie şi în faţa judecătorului, a precizat ea.

O viteză excesivă este ipoteza privilegiată în explicarea deraierii trenului, miercuri seara. Potrivit ziarului El Pais, conductorul a mărturisit, într-o comunicare radio, că a abordat un viraj periculos, la intrarea în oraş, cu o viteză de aproximativ 190 de kilometri pe oră, în contextul în care limita de viteză este stabilită la 80 de kilometri pe oră.

Potrivit secretarului de stat pentru Transporturi Rafael Catala, "tragedia care a avut loc ieri (miercuri) seara la Santiago de Compostela pare să aibă legătură cu o infracţiune, (privind o depăşire a limitei) vitezei", o ipoteză evocată pe larg de către presa spaniolă.

"Însă este necesar să aşteptăm rezultatele anchetei judiciare şi pe ale celei efectuate de Comisia de anchetă a Ministerului" Transporturilor, a adăugat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bilanţul victimelor catastrofei feroviare din Spania a ajuns la 80 de morţi.
 Vizualizări articol: 10884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bilanţul victimelor catastrofei feroviare din Spania a ajuns la 80 de morţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei