Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 171 (5378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Primul tronson al şoselei de centură ar putea fi dat în folosinţă luna viitoare, în prezenţa premierului Ponta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul tronson al şoselei de centură a municipiului Suceava, cel care face legătura între DN 2 şi DN 17, Şcheia-Pătrăuţi, ar putea fi dat în folosinţă la jumătatea lunii august.

Surse demne de încredere ne-au declarat că inaugurarea tronsonului respectiv este programată să aibă loc pe 15 august, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Lucrările pe tronsonul DN 2- DN 17, în lungime de 5,13 kilometri, se află într-un stadiu foarte avansat. Se lucrează intens la consolidarea versantului în zona Mihoveni, pe o porţiune de 200 de metri, şi la lărgirea sensului giratoriu de la Şcheia. Constructorii susţin că aceste lucrări pot fi terminate până la jumătatea lunii viitoare.

Trebuie spus că, în ultima vreme, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, şi-a înteţit vizitele pe şantierul şoselei de centură a Sucevei, declarându-se mulţumit de ritmul lucrărilor. El a arătat că nu există probleme de finanţare a investiţiei, precizând că până acum şoseaua de centură a „înghiţit” 195 de milioane de lei de la bugetul de stat, pentru finalizarea ei fiind nevoie de încă 130 de milioane de lei.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, până în prezent s-au executat aproximativ 80% din lucrări. Nechifor a afirmat la un moment dat că e posibil ca până pe 15 noiembrie a.c. să fie gata întreaga investiţie.

Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret şi Gura Humorului, care trece prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime totală de 12,4 kilometri şi va descongestiona traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ. Beneficiarul investiţiei care este realizată de SCCF Iaşi este Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul tronson al şoselei de centură ar putea fi dat în folosinţă luna viitoare, în prezenţa premierului Ponta.
 Vizualizări articol: 1873 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primul tronson al şoselei de centură ar putea fi dat în folosinţă luna viitoare, în prezenţa premierului Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dupa lupte seculare trimis de
(26 iul 2013, 14:23:14
Dupa lupte "seculare " care au durat 6 ani in sfarsit celebra sosea de centura se apropie de final. Radu Iordachi de la că CNADNR a spus ca nu acceptă deschiderea pe tronsoane a şoselei. Un motiv ar fi legat de faptul că dacă s-ar deschide şoseaua de centură pe tronsoane, atunci trebuie modificate marcajele şi o parte din semnalizarea rutieră, cheltuielile nefiind prevăzute în program, iar alocările financiare sunt destul de stricte. De asemenea, autorizaţia a fost emisă pe lucrarea ca atare şi exista şi posibilitatea ca până ce nu este finalizată toată ruta ocolitoare I, CNADNR să nu preia niciun tronson.Totusi din motive electoral populiste se pare ca centura se va da in functiune pe tronsoane si pe tronsonase, ca sa mai taiem o panglica,USl sa mai castige capital electoral si Ponta si Nechifor sa se afiseze multimii si sa mai indrepte imaginea sifonata a USL care are o guvernare anemica si coabitanta.
2.   Soseaua de centura este autostrada??? trimis de
(26 iul 2013, 14:27:21
In urma creşterii cu 62 la sută a preţului de construcţie a şoselei de centură a municipiului Suceava, de la 220 de milioane de lei la 370 de milioane de lei, s-a ajuns la un preţ pe kilometru cât pentru construcţia de autostradă."Este înfiorător. La 12,84 de kilometri cu o bandă pe sens costul se ridică la 6,61 milioane de euro pe kilometru, preţ comparabil pentru construcţia unui kilometru de autostradă în ţările normale", a spus Catalin Nechifor presedintele CJ.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei