Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nu-i mai ajunge!

Primarul din Broşteni, stăpân pe colonia minieră Leşu Ursului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nicolae Chiriac, primarul oraşului Broşteni, vrea să devină stăpân peste colonia minieră Leşu Ursului. Asta în ciuda faptului că terenul respectiv se află pe raza administrativă a comunei Crucea, iar dovada proprietăţii este făcută cu hărţi din 1969 şi 1971, dar şi cu ajutorul unui Monitor Oficial din 30 august 2002, prin care în inventarul bunurilor aparţinând comunei Crucea figurează şi colonia minieră Leşu Ursului.

Demersul primarului din Broşteni de a pune mâna pe aceste terenuri este legat de faptul că în urmă cu mai mulţi ani a cumpărat un bloc din colonia minieră Leşu Ursului, iar acum ar putea gestiona situaţia după bunul său plac.

Speriaţi de perspectiva de a ajunge să depindă de Nicolae Chiriac din toate punctele de vedere, oamenii din Leşu Ursului au trimis o petiţie la Guvern şi la Prefectura Suceava, la care, deocamdată, nu au primit nici un răspuns.

„În 2006, pentru a se putea intabula cu apartamentele, spaţiile comerciale şi terenul din Leşu Ursului, chiar domnul Chiriac a primit hârtie de la Primăria Crucea prin care i s-a permis să efectueze măsurători în vederea întocmirii planului de situaţie şi a planului de încadrare în zonă. Toate acestea au fost întocmite pe comuna Cruceava. Ulterior, a venit şi s-a înregistrat în evidenţa contabilă a Primăriei Crucea şi a plătit taxe şi impozite, iar acum zice că aparţin Broşteniului”, se arată în sesizarea semnată de oamenii care locuiesc în colonia minieră Leşu Ursului.

 

Disputa teritorială se va tranşa în sălile de judecată

Chiar dacă zeci de ani nimeni nu a dorit să facă aceste schimbări, Nicolae Chiriac se bazează pe o eroare comisă în perioada 2001-2002, când s-au actualizat PUG-urile pentru Crucea şi Broşteni, iar colonia minieră Leşu Ursului trecea în raza administrativă a celor de la Broşteni. Eroarea nu a fost observată la acea vreme, iar oamenii care trăiesc în blocurile de la Leşu Ursului au continuat să-şi achite taxele şi impozitele la Crucea, aşa cum se întâmplă şi astăzi.

Mai mult, serviciile de salubrizare şi de iluminat stradal sunt asigurate de Primăria Crucea, iar copiii din Leşu Ursului sunt transportaţi cu microbuzele şcolare tot la unităţi de învăţământ din Crucea.

În tentativa de a lămuri totul pe cale amiabilă, conducerea Primăriei Crucea a trimis o adresă către Primăria Broşteni, dar răspunsul nu lasă loc la prea multe interpretări.

„Urmare a solicitării dumneavoastră de a analiza şi a lua o decizie în ceea ce priveşte disputa dintre UAT Crucea şi UAT Broşteni, cu privire la limita de hotar a oraşului Broşteni şi a comunei Crucea, ne menţinem punctul nostru de vedere, adică limita de hotar a oraşului Broşteni, judeţul Suceava, este în zona <Toance>, fiind inclusă şi colonia minieră Leşu Ursului, ca proprietate a oraşului nostru”, se arată în adresa semnată de primarul Nicolae Chiriac şi care a fost trimisă Primăriei Crucea.

Dorin Rusu, primarul comunei Crucea, spune că totul se va tranşa în instanţă, la procesul care începe pe 12 septembrie la Tribunalul Suceava. „Aştept ca justiţia să-şi spună cuvântul, dar toate actele sunt în favoarea noastră”, a explicat primarul Dorin Rusu.

Primarul Nicolae Chiriac nu a putut fi contactat pentru a veni cu lămuriri suplimentare vizavi de acest caz.

 

Care sunt interesele primarului din Broşteni în acest caz

Demersurile lui Nicolae Chiriac pentru a prelua blocurile din colonia Leşu Ursului în administrarea Primăriei Broşteni nu sunt deloc dezinteresate. Acesta este proprietarul a optimobile situate în acea zonă şi a două spaţii comerciale. Practic, dacă va reuşi să le aducă în propria administrare, va avea drum liber să facă tot ce doreşte. Oamenii care locuiesc în cele optapartamente, 24 la număr, cei care au sesizat Prefectura şi Guvernul, se tem că Nicolae Chiriac îi va evacua şi vor ajunge pe drumuri, în condiţiile în care locuiesc acolo de o viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Broşteni, stăpân pe colonia minieră Leşu Ursului.
 Vizualizări articol: 5458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Primarul din Broşteni, stăpân pe colonia minieră Leşu Ursului4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baronul local trimis de
(22 iul 2013, 13:33:28
Asa intelege chiriac regionalizarea tarii, adica asi insusi cat mai multe terenuri, cladiri,apartamente... cu tot cu saracii oameni ce locuiesc in acestea de ani si ani de zile. Oare asa intelege chiriac sau asa este regula... de baronizare a tarii cum se mai zvoneste pe ici pe colo??? Sa speram ca nu !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei