Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS şi direcţiile de sănătate publică disponibilizează 164 de salariaţi - proiect

Luni, 22 Iulie 2013 (18:46:29)

Ministerul Sănătăţii (MS) şi direcţiile de sănătate publică vor disponibiliza, în total, 164 de salariaţi, fiind astfel reduse un număr similar de posturi, urmare a OUG nr. 77/2013, reiese dintr-un proiect de act normativ lansat luni în dezbatere publică.

MS a pus în dezbatere publică proiectul de HG de modificare şi completare a HG nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei.

În nota de fundamentare se explică faptul că, urmare a intrării în vigoare a OUG nr. 77 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, apare necesitatea modificării structurilor din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit notei de fundamentare, ca urrmare a desfiinţării posturile vacante din cadrul MS și instituţiile publice aflate în subordinea sau în coordonarea ministerului, indiferent de modul de finanţare, structura organizatorică suferă modificări, respectiv modificarea organigramei și a numărului de personal din instituțiile publice aflate în subordinea sau în coordonarea ministerului, indiferent de modul de finanţare. Fac excepție de la desființarea posturilor vacante posturile vacante din unităţile sanitare.

"Ministerul Sănătății se reorganizează și se restructurează la nivelul direcțiilor de sănătate publică prin modificarea structurii și a numărului de personal", se arată în proiectul de HG, iniţiatorul precizând, în nota de fundamentare, că vor fi reduse 164 de posturi, respectiv vor fi disponibilizați 164 de salariați.

MS arată că prin OUG 77 se reduce numărul total al posturilor ocupate cu un procent de 4% din minister şi direcțiile de sănătate publică.

"Procentul de 4% se aplică la un număr de 3.865 posturi ocupate de la direcțiile de sănătate publică și 238 de posturi ocupate de la Ministerul Sănătății, deci un total de 4.103 posturi. Astfel, vor fi reduse 164 de posturi, respectiv vor fi disponibilizați 164 de salariați", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Conform aceluiaşi document, prin această măsură, va rezulta o economie de 356.864 lei, care "va fi folosită la asigurarea fondurilor necesare pentru programele de sănătate".

Proiectul de HG este în dezbatere publică până la 22 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS şi direcţiile de sănătate publică disponibilizează 164 de salariaţi - proiect.
 Vizualizări articol: 1306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS şi direcţiile de sănătate publică disponibilizează 164 de salariaţi - proiect0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei