Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Philippe a devenit regele Belgiei

Philippe de Belgique a devenit ieri în mod oficial al şaptelea rege al Belgiei, depunând jurământul constituţional în Parlament, după o oră şi jumătate de la abdicarea tatălui său, regele Albert al II-lea, relatează AFP.

"Jur să respect Constituţia şi legile poporului belgian, să apăr independenţa naţională şi integritatea teritorială", a declarat în mod solemn Philippe, în olandeză, franceză şi germană, cele trei limbi naţionale, devenind în mod oficial, la vârsta de 53 de ani, noul şef al statului.

"Îmi încep domnia cu voinţa de a mă pune în serviciul tuturor belgienilor", a declarat noul rege, în primul său discurs susţinut ca suveran, promiţând totodată "să intensifice dialogul" cu cetăţenii belgieni.

Depunerea jurământului a avut loc după exact 182 de ani de la depunerea jurământului de către Léopold I, pe 21 iulie 1831. Ceremonia s-a desfăşurat în hemiciclul Camerei Reprezentanţilor, în faţa deputaţilor şi senatorilor reuniţi.

Membrii familiei regale, fostul rege Albert al II-lea şi fosta regină Paola, cei patru copii ai regelui Philippe, inclusiv noua prinţesă moştenitoare Elisabeth, în vârstă de aproape 12 ani, şi regina Mathilde au fost prezenţi la ceremonie.

Philippe şi Mathilde au parcurs, anterior, cele câteva sute de metri dintre Palatul Regal, unde Albert al II-lea a semnat la ora locală 10.45 (11.45, ora României) actul abdicării, şi Parlament, la bordul unui automobil Mercedes 600 decapotabil, cu numărul de înmatriculare "1", rezervat suveranului belgian, salutând o mulţime de câteva mii de persoane, sub un soare strălucitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Philippe a devenit regele Belgiei.
 Vizualizări articol: 9764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Philippe a devenit regele Belgiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei