Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 167 (5374)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Studiile relevă că nu mai există un număr mare de muncitori care vor în străinătate

Luni, 22 Iulie 2013 (18:45:35)

Ridicarea restricţiilor din ţările UE pentru muncitorii români nu va genera o creştere semnificativă a numărului de persoane venite în aceste ţări, deoarece toate studiile independente relevă că nu mai există în prezent un număr mare de români care vor să lucreze în străinătate, spune premierul Victor Ponta.

El a răspuns astfel întrebat de jurnalişti, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu premierul spaniol Mariano Rajoy, dacă există vreo şansă ca restricţiile pe piaţa muncii să fie ridicate pentru lucrătorii români până la 1 ianuarie 2014, când expiră oricum perioada de valabilitate a acestor restricţii, având în vedere că măsura poate fi aplicată printr-o decizie a guvernului spaniol.

"Cred că nu este atât de important acest moment de 1 ianuarie, pentru că în conformitate cu toate studiile independente pe care le-am făcut, nu mai există în acest moment un număr semnificativ de cetăţeni români care vor să meargă să muncească în străinătate, nu va exista o creştere semnificativă nici în Marea Britanie, nici în Spania, nici în alte părţi", a spus Ponta.

El a apreciat faptul că Spania s-a dovedit o ţară primitoare cu românii chiar şi în momente economice dificile, fără să existe probleme de discriminare şi rasism.

"Îmi doresc ca românii care trăiesc aici să facă numai lucruri bune, iar cei care fac lucruri rele împreună să-i sancţionăm", a adăugat Ponta.

Conform datelor oficiale, în Spania trăiesc aproximativ un milion de cetăţeni români.

El s-a referit şi la relaţiile economice dintre cele două ţări, arătând că România are până la sfârşitul anului proiecte europene de peste un miliard euro numai în domeniul infrastructurii feroviare, la care companiile spaniole pot participa.

Premierul a arătat însă că este necesar ca la nivel european să existe o politică comună de creştere economică, "de o mai mare unitate şi solidaritate", nu împărţită între ţările euro şi cele non-euro.

"Vreau să cred că România, alături de Polonia, reprezintă partenerii strategici ai Spaniei la frontiera de est a Uniunii Europene. Faptul că avem origini latine comune, tradiţii, cultură, o comunitate atât de puternică românească în Spania, cred că nu poate decât să constituie un element în plus pentru această relaţie specială. Avem foarte multe proiecte economice comune. De altfel, de la începutul acestui an, în primul semestru, a existat deja o creştere cu 14% a relaţiilor comerciale, în special creşterea este în beneficiul exporturilor firmelor spaniole spre România, însă lucrul ăsta nu mă supără, dimpotrivă, cred, cu cât mai multe relaţii bilaterale, cu cât mai multe proiecte din care câştigă atât Spania cât şi România, cu atât mai bine pentru ambele ţări", a spus Ponta.

Premierul spaniol a ţinut să prezinte o menţiune specială pentru comunitatea românească, cea mai mare din Spania, explicând că Spania este o ţară primitoare şi recunoscătoare cu cei care vin să lucreze şi să contribuie pentru ieşirea din criză.

"Am vorbit cu prim-ministrul Ponta despre potenţialul relaţiilor noastre în ceea ce priveşte investiţiile. Primul-ministru cunoaşte foarte bine eficacitatea, profesionalismul şi seriozitatea firmelor noastre din domeniiile infrastructurii, telecomunicaţiilor şi energia", a spus Rajoy.

El a arătat că Spania este dispusă să împărtăşească României din experienţa sa în domeniul absorţiei fondurilor europene.

În privinţa relaţiilor externe, premierul Rajoy a arătat că Spania şi România au poziţii comune în ceea ce priveşte problematica europeană şi politica externă, precum în cazul problemelor din Siria şi Egipt.

Premierul Victor Ponta se află la Madrid în vizită de lucru, pentru întâlniri cu omologul său spaniol, Mariano Rajoy, cu Regele Juan Carlos I al Spaniei și cu Ignacio Gonzalez Gonzalez, președintele Comunității Madrid, unde se află cea mai mare comunitate de români din Spania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Studiile relevă că nu mai există un număr mare de muncitori care vor în străinătate.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Studiile relevă că nu mai există un număr mare de muncitori care vor în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei