Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Manifestări

Zilele Municipiului Rădăuţi, la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Weekendul trecut a însemnat trei zile de sărbătoare pentru rădăuţeni. Dacă startul manifestărilor prilejuite de Zilele Municipiului Rădăuţi a fost dat vineri de prefectul Florin Sinescu şi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, alături de primarul Aurel Olărean, ziua de sâmbătă a adus un show de excepţie pe scena amenajată în piaţa centrală din municipiul Rădăuţi.

Sâmbătă seară, Celia, Alb Negru şi Horia Brenciu au reuşit să adune peste opt mii de localnici, dar şi tineri din comunele învecinate, care au umplut până la refuz zona centrală.

Ziua de sâmbătă a debutat cu un concurs de tenis de masă, apoi piaţa centrală a început să se anime la orele după-amiezii, când pe scena Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul” au urcat formaţiile din străinătate. După câteva reprize de cântec şi dans din Grecia, Turcia, Ucraina, Serbia şi Polonia, reprize care au încălzit rapid publicul, după lăsarea serii a venit rândul celor care erau deja aşteptaţi de peste opt mii de oameni: Celia, Alb Negru şi Horia Brenciu i-au ţinut în priză cu hiturile lor pe rădăuţeni până la miezul nopţii, când pe cer au apărut focurile de artificii.

„Am aproape 65 de ani şi sunt aici cu copiii şi cu nepoţii mei. Cred că sunt 30 de ani de când m-am simţit atât de bine ca în aceasta seară şi de aceea cred că e nimerit să-i mulţumesc primarului Olărean pentru modul cum a organizat această sărbătoare şi focul de artificii”, a precizat imediat după feeria de pe cerul municipiului Maria Prelipcean, o pensionară din cartierul Obor. 

 

Parada cântecului, dansului şi portului popular a marcat închiderea Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul”

Ca şi în anii precedenţi, parada cântecului, dansului şi portului popular a marcat închiderea Festivalului „Arcanul”, paradă organizată în zona centrală a municipiului ieri, la orele prânzului. După festivităţile de final şi după spectacolul care a tras cortina peste ediţia a XXII-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Arcanul”, în faţa publicului rădăuţean au cântat Dana Dăncilă şi Ionela Popescu.

Ultimul moment al Zilelor Municipiului Rădăuţi 2013 a fost punctat de un spectacol artistic Muay-Thai+Hip Hop G.i.E.m.S.i. şi de concertul „Hippie cu diamante”, concert susţinut de Mike Godoroja&Blue Spirit.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat ieri seară: „Mă bucur că am reuşit să organizăm cu bine această sărbătoare, că atât festivalul, cât şi celelalte manifestări s-au desfăşurat în normalitate şi cred că în aceste trei zile rădăuţenii au reuşit să uite de grijile cotidiane şi de problemele cu care ne confruntăm fiecare dintre noi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zilele Municipiului Rădăuţi, la final.
 Vizualizări articol: 2921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Zilele Municipiului Rădăuţi, la final5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei