Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Supervizat

Ministrul Afacerilor Interne, cu ochii pe Todiruţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, este urmărit atent de la Bucureşti. Cu ochii pe Todiruţ este nimeni altul decât Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, care nu crede că o persoană care are un buletin medical nefavorabil mai poate conduce un inspectorat de poliţie de mărimea celui din Suceava.

"Problema care mi se pare cea mai gravă este că acea comisie medicală l-a dat apt parţial. În momentul în care s-a constatat lucrul acesta de către medici, eu stau şi mă gândesc dacă un şef de poliţie, cu atât mai mult un şef judeţean de poliţie, având un astfel de diagnostic, inapt parţial, mai poate sau nu rămâne acolo”, a declarat Radu Stroe, în cadrul unei emisiuni difuzate vineri seară pe postul de televiziune Realitatea TV.

Ministrul Afacerilor Interne crede că s-a ajuns în această situaţie ca urmare a unui ordin emis de ministrul de resort din perioada guvernării PDL, ordin pe care îl consideră incorect.

„Din păcate, ordinul ministrului modificat cu doi ani în urmă a lăsat în viaţă, ca să zic aşa, un şef de poliţie judeţeană cu o astfel de situaţie medicală. Voi modifica acest ordin al ministrului pentru că nici chiar apt parţial eu cred că nu poate omul respectiv, oricare ar fi acela, să rămână la comanda unei unităţi cum este, spre exemplu, poliţia din Suceava sau chiar şi poliţia din Călăraşi, care-i mai mititică. În cazul Todiruţ, aştept reanalizarea situaţiei şi vom vedea", a mai menţionat Radu Stroe.

Contactat telefonic, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ nu a dorit să comenteze afirmaţiile ministrului Afacerilor Interne.

Actualul şef al IPJ Suceava are un act medical prin care este declarat „apt limitat”, dar potrivit regulamentelor interne ale Ministerului Afacerilor Interne acest lucru nu-i interzice să deţină o funcţie de conducere, inclusiv şefia unui inspectorat judeţean.

Ioan Nicuşor Todiruţ a fost declarat „apt medical limitat” deoarece suferă de hernie de disc, iar în următoarele 6 luni trebuie să se prezinte din nou în faţa medicilor pentru a se stabili dacă acest diagnostic va fi menţinut sau nu.

Pentru boala de care suferă, şeful IPJ Suceava este scutit de probele sportive pe care poliţiştii le au de susţinut periodic şi i s-a interzis să depună efort fizic prelungit.

 

Dosarul achiziţiei sediului Poliţiei din strada Universităţii, aproape de finalizare la DNA Suceava

Problemele cu superiorii de la Bucureşti nu sunt singurele pe care le are comisarul-şef Ion Nicuşor Todiruţ. Exilat la Călăraşi timp de un an de zile, Todiruţ a revenit la comanda IPJ Suceava de la 1 iulie. El urmează să ajungă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, acolo unde se află în lucru un dosar privind achiziţia sediului de pe strada Universităţii în care activează Poliţia Municipiului Suceava.

În acest dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva a cinci persoane. Este vorba de comisarul-şef Ioan Nicuţor Todiruţ, şeful IPJ Suceava, comisarul-şef Alexa Teodorovici, şeful Serviciul Logistic din IPJ Suceava, omul de afaceri Costel Bujoreanu, proprietarul fostului sediu administrativ al defunctei societăţi Zimbru, clădire care a făcut obiectul acelei tranzacţii dubioase, precum şi cele două persoane care au evaluat clădirea, Sorin Munteanu şi Gheorghe Licurici.

Acuzaţiile aduse celor cinci sunt legate de faptul că imobilul a fost supraevaluat, la 100 de miliarde de lei vechi, fără TVA, în condiţiile în care o expertiză comandată de Costel Bujorean la BCR în cursul aceluiaşi an, 2006, stabilea valoarea de piaţă la 40 de miliarde de lei vechi.

Dosarul în acest caz este aproape de finalizare, iar zilele acestea tuturor celor cinci învinuiţi li se va prezenta materialul de urmărire penală, fază premergătoare trimiterii în judecată. În cazul lui Todiruţ, urmărirea penală a fost începută pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, aceeaşi infracţiunie fiind reţinută şi în sarcina lui Alexa Teodorovici, în timp ce Costel Bujorean este cercetat pentru evaziune fiscală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Afacerilor Interne, cu ochii pe Todiruţ.
 Vizualizări articol: 3171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ministrul Afacerilor Interne, cu ochii pe Todiruţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Multumesc d-le Stroe ! trimis de
( 8 iul 2013, 16:36:35
Datorita masurilor luate pana la Bucuresti din Suceava fac 8 ore de stat si herniei mele de disc ii convine foarte mult asa ca o sa merg cat mai repede la cutit . De fapt va multumeste si nora mea ngravida care la Buzau am lasat-o la spital sa nasca .Mai bine am readuce calestile ocazie cu care nu ne-ar mai trebui politisti . Am rezolva-o si cu mediul , ce treaba ...!
1.1  RE: Multumesc d-le Stroe ! trimis de
( 8 iul 2013, 23:23:22
:)) imi vine sa rad ... politistii au de sustinut probe sportive pe care poliţiştii le au de susţinut periodic
:)))))))))))))) ce probe sustin politistii? ma refer la cei cu ditamai burta plina de bere:)) aruncatul micilor? sau intrecere la halba de bere:))) sunt unii din ei cu niste burti cat cazanul de tuicalaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei