Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferinţă

Traineri de renume mondial în domeniul psihiatriei, prezenţi la Şcoala de vară de la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 7-14 iulie, Asociaţia de Psihiatrie Socială din România organizează la Câmpulung Moldovenesc Şcoala de vară, care îşi propune instruirea a 40 de persoane cu activitate în domeniul sănătăţii mintale, precum medici specialişti psihiatri, rezidenţi în psihiatrie şi alţi profesionişti din domeniul sănătăţii mintale (psihologi, asistenţi sociali).

Aşa cum a declarat preşedintele Asociaţiei de Psihiatrie Socială din România, doctorul Alexandru Paziuc, trainerii vor fi persoane cu renume internaţional şi naţional în domeniul psihiatriei, promotori ai îngrijirilor comunitare în România, precum şi beneficiari de servicii psihiatrice cu activitate îndelungată şi experienţă în sectorul ONG.

Şi-au anunţat prezenţa John Jenkins, Lorenzo Torresini, Roberto Mesina, Klaus Silberberger, Marion Aslan, Mervyn Morris, Afzal Javed, Heinz Katschnik, Mircea Lăzărescu, Gabriela Costea, Dumitru Constantin, Nicoleta Tataru.

“Instruirea va consta în informare, dar şi dezvoltare de abilităţi şi metodologie de lucru pentru iniţierea unor servicii integrate de sănătate mintală şi incluziune socială. Durata şcolii de vară este de patru zile, iar sesiunile teoretice vor fi dublate de module aplicative. La seminariile teoretice, participanţii vor dobândi informaţii cu privire la modele de bună practică şi proceduri internaţionale de lucru în ce priveşte reabilitarea şi incluziunea socială. Modulele practice vor oferi cadrul în care participanţii pot identifica modalităţi concrete de a implementa modelele prezentate, obstacole potenţiale şi strategii de surmontare a acestora. Tot modulele practice, constituite sub forma unor grupuri de discuţie interactivă, vor viza modelarea activităţii unor echipe multidisciplinare pentru adresarea problemelor concrete cu care se confruntă participanţii în munca lor de zi cu zi în procesul reabilitării psihosociale”, a explicat doctorul Paziuc.

La finalul tuturor sesiunilor, participanţii vor primi un ghid de instruire în domeniul psihiatriei comunitare şi o formă comprimată a curriculei de curs, pentru ca aceştia să poată replica instruirea în instituţia/organizaţia unde sunt angajaţi. Şcoala de vară va fi urmată de Conferinţa de Psihiatrie Comunitară şi Reabilitare Psihosocială cu tema „Reabilitarea psihosocială între viziune şi realizare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traineri de renume mondial în domeniul psihiatriei, prezenţi la Şcoala de vară de la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Traineri de renume mondial în domeniul psihiatriei, prezenţi la Şcoala de vară de la Câmpulung Moldovenesc5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei