Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Păzea, cadeeee!

Un tei s-a prăbuşit în stradă, în miezul zilei, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi nu au fost fenomene meteo periculoase, iar vântul nu a vrut măcar să adie, o parte din teiul din faţa Muzeului de Artă “Ion Irimescu” s-a prăbuşit sâmbătă, 6 iulie, în jurul orei 14,20 pe strada Mihai Eminescu.

Numai norocul a făcut să nu se întâmple o nenorocire. Şoferul unei maşini care a auzit pârâitul puternic din timpul ruperii părţii din copac a frânat puternic, în timp ce o şoferiţă a accelerat pentru a nu fi prinsă sub craca care începuse să cadă. În zonă erau şi foarte mulţi pietoni care tocmai ieşiseră de la un spectacol de la Muzeul “Ion Irimescu”.

Primii care au ajuns la faţa locului au fost agenţii de la Poliţia municipiului Fălticeni, care împreună cu câţiva trecători au îndepărtat crengile de pe carosabil.

Primarul Cătălin Coman ne-a declarat că în municipiul Fălticeni astfel de probleme cu arborii bătrâni au mai fost în ultimii ani.

“Deşi există multe voci care se împotrivesc toaletării arborilor bătrâni şi de dimensiuni foarte mari, administraţia locală va continua această activitate. Astăzi se putea întâmpla o nenorocire ţinând cont de numărul mare de persoane care se aflau în zonă şi traficului de pe strada Mihai Eminescu. Este o necesitate să ajustăm coroana multor copaci pentru că se pot produce evenimente greu de imaginat. Avem în vedere identificarea tuturor arborilor bătrâni, stâlpilor şi panourilor publicitare de pe domeniul public, care pot fi un pericol real pentru siguranţa publică”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Tot în acest an şi tot pe strada Mihai Eminescu, administraţia locală a intervenit pentru toaletarea copacilor din faţa fostului sediu al unei bănci, după ce la fiecare vânt, crengi din copaci cădeau pe firele electrice producând scurtcircuite, iar Spitalul Municipal şi locuinţele din zonă rămâneau fără energie electrică.

În urmă cu cinci ani, pe data de 29 aprilie 2008, o maşină a unei societăţi comerciale a fost avariată aproape în totalitate şi alte două maşini au fost uşor avariate de un copac din Cimitirul eroilor sovietici care a căzut în parcarea din Piaţa „Mihail Sadoveanu”. După mai multe zile cu ploi, copacul a ieşit cu tot cu rădăcină din pământ şi s-a prăbuşit în parcare. Din fericire, în maşină nu se afla nimeni în acel moment. După cinci ani de procese, primăria a fost nevoită să despăgubească proprietarul maşinii cu suma de 28.736 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tei s-a prăbuşit în stradă, în miezul zilei, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un tei s-a prăbuşit în stradă, în miezul zilei, la Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei