Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Printr-o scrisoare

Sindicaliştii din învăţământ solicită adoptarea, de urgenţă, a unor măsuri care să ducă la redresarea sistemului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Federația Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” a trimis o scrisoare prim-ministrului României prin care solicită adoptarea, de urgenţă, a unor măsuri bazate pe o analiză reală şi corectă a problemelor din învăţământul preuniversitar, care să conducă la modificări de substanţă în funcţionarea acestui sistem.

 

Sindicaliştii vor o lege care să impună o salarizare decentă

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor din Învăţământ „PRO-EDUCAŢIA” Suceava, parte din Federația Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, susţine că resursa umană din învăţământ este continuu umilită, iar un cadru didactic al cărui salariu lunar este, în medie, 250 de euro, va fi tentat să apeleze fie la meditaţii neimpozitate, fie la acceptarea de foloase necuvenite de la părinţi şi elevi.

Conform prof. Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, „zeci de cadre didactice decid anual să părăsească catedra în favoarea unei munci necalificate în agricultura altor ţări din Europa, iar absolvenţii de facultate refuză an de an posibilitatea de a ocupa un post în învăţământ. Totodată, există discipline care nu pot fi acoperite cu necesarul de profesori calificaţi, iar calitatea actului educaţional scade de la an la an”.

Sindicatele din Suceava şi din celelalte judeţe ale ţării solicită Guvernului o lege care să impună o salarizare decentă şi să fie recunoscută şi apreciată competenţa reală a celor care practică cu respect profesia de dascăl.

Sindicaliştii spun că în şcoala românească încă există oameni care ştiu că această meserie cere profesionalism şi corectitudine faţă de părinţi şi copii, iar, în condiţiile în care situaţia din învăţământ va rămâne ca în prezent, numărul lor se va micşora vizibil.

Sindicaliştii au mai afirmat faptul că au primit semnale din ce în ce mai dese de la cadre didactice care cer retragerea în bloc din comisiile de examen de la bacalaureat sau de la evaluarea naţională, atât timp cât acuzaţiile de fraudă sunt aruncate asupra întregii categorii profesionale, fără a se face distincţia clară între vinovaţi şi corecţi.

 

Acuzele de fraudă sunt îndreptate doar împotriva profesorilor

Nistor mai precizează că sindicaliştii acuză practicile de fraudare de la bac sau evaluarea naţională, însă atrage atenţia asupra faptului că toate comentariile negative din media sunt direcţionate exclusiv asupra cadrelor didactice din comisiile de examene, nu şi asupra părinţilor care au dat mită. 

La finalul scrisorii adresate şefului Guvernului, reprezentanţii Federației Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” mai solicită ca situaţia învăţământului preuniversitar să fie luată în discuţie în structurile de dialog social existente la nivelul Guvernului şi al Ministerului Educaţiei, iar analiza să fie urmată de măsuri legislative şi financiare care să conducă la redresarea acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din învăţământ solicită adoptarea, de urgenţă, a unor măsuri care să ducă la redresarea sistemului.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii din învăţământ solicită adoptarea, de urgenţă, a unor măsuri care să ducă la redresarea sistemului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunteti mici copii ! trimis de
( 8 iul 2013, 16:47:51
Vorbiti de spaga in invatamant,o nimica toata , un mizilic pe langa ce este in : administratie , sanatate , justitie , politie , vama , politica......................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei