Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Un şofer de tir a dispărut în Germania cu tot cu marfa în valoare de 200.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marfă în valoare de aproximativ 200.000 de euro a dispărut în condiţii suspecte pe teritoriul Germaniei, dintr-un transport care era efectuat de o societate comercială din comuna Şcheia. Odată cu marfa a dispărut şi şoferul camionului, un tânăr din Salcea, care era angajat al societăţii. Incidentul a fost raportat autorităţilor din Belgia, Olanda, România și Germania, care au legătură cu cazul, fie în ceea ce priveşte traseul urmat de camion, fie referitor la ţara de provenienţă a mărfii şi societatea la care era asigurată aceasta.  

 

Era angajat de mai puţin de două luni

Vasile Cămilaru, din satul Sf. Ilie, comuna Şcheia, administrator al unei societăţi de transport marfă, a sesizat acum două zile poliţia că nu mai cunoaşte date cu privire la unul dintre şoferii săi, Vasile Şmighelschi, în vârstă de 27 de ani, care, aflat în cursă în Germania, a dispărut, abandonând autovehiculul pe care îl conducea.

În urma verificărilor demarate de poliţişti s-a stabilit că şoferul era angajat al societăţii din Şcheia de puţină vreme, de la mijlocul lunii mai a acestui an. Pe 18 mai, la indicaţiile şefilor, acesta a preluat din Olanda, de la Rotterdam, un vehicul MAN, proprietatea societăţii din Şcheia.

 

A raportat o problemă tehnică la camion, apoi a dispărut

Acesta a efectuat mai multe curse de transport bunuri în Europa, totul decurgând normal până joia trecută, pe 4 iulie.

În acea zi, le-a declarat poliţiştilor administratorul, şoferul a preluat, dimineaţă, la 9.00, o remorcă încărcată cu paleți conținând sârmă de cupru în greutate de aproape 25 de tone, cu destinația Koln-Germania. Câteva ore mai târziu, în jur de 13.30, şoferul a raportat telefonic dispeceratului societăţii că are o problemă tehnică la maşină. După acest moment, şoferul nu a mai comunicat cu dispeceratul şi nu a mai dat nici un semn de viaţă.

La adresa unde se afla ansamblul auto a ajuns un alt angajat al societății, aflat în Germania, care a raportat faptul că lipsește atât şoferul, cât și marfa pe care acesta o transporta, fiind recuperate capul tractor și remorca.

Marfa aparţinea unei firme din Belgia. Valoarea acesteia a fost estimată la 200.000 de euro, fiind asigurată.

Având în vedere că tânărul din Salcea lucra de puţină vreme pentru omul de afaceri din Sf. Ilie, dar existând şi alte suspiciuni ale acestuia, cea mai plauzibilă variantă este că şoferul a dispărut în mod voluntar.

Rezolvarea acestui misterios caz revine în sarcina autorităţilor din Germania. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer de tir a dispărut în Germania cu tot cu marfa în valoare de 200.000 de euro.
 Vizualizări articol: 8787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Un şofer de tir a dispărut în Germania cu tot cu marfa în valoare de 200.000 de euro5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Șangalinga danga,mi se rupe ștanga ! trimis de
( 8 iul 2013, 22:08:44
Acea marfă a facut deja de cel puțin zece ori traseul România-Germania.Întreba toți șoferii de TIR care cară fier indiferent de care(vechi,bare, profile etc...) ce se întâmplă cu acesta:1.pleacă din RO ; 2.ajunge în Europa(destinațiile de mai sus) ;3.este schimbat sigiliul(marfa nici măcar nu e descărcată) ;4.retur în Ro.Sfătuiesc pe patron să-și țină fleanca pentru că deja a încasat bani frumușei pe porcăriile care le face.Drumuri bune dragi colegi ! Să nu uit :felicit pe șofer că a avut acest curaj !Toți trebuie să facă asta .La dracu cu pseudopatronii ăștia de trei lei ce dau țepe(salariale).
1.1  RE: Șangalinga danga,mi se rupe ștanga ! trimis de
( 8 iul 2013, 23:17:59
tu zici ? 200 000 euro ti se pare mult?:)) sigur nu ai carat marfa cu un tir.:)) iti pot zice ca am carat platina nepurificata 200 000 euro intr.un bidon:))
2.   LUKANU trimis de
( 9 iul 2013, 05:01:25
LUKANU, la ora 9 ești prezent la sediul DNA lângă BCR ,sa nu venim după tine!
3.   LUKANU trimis de
( 9 iul 2013, 05:05:33
bravo lui,ca i-a tras-o unui escroc,mare patron ce trăiește pe munca salariaților
4.   Tot șangalinga danga... trimis de
( 9 iul 2013, 20:38:41
Lukane de ce nu-ți vezi tu de treaba ta ?Pe strada aia a ta se mai fură motorină ca-n codru ? Doar așa DNA poate veni după tine(nu dau numele străzii din pură gentilețe).Mare prost mai ești să faci o asemenea afirmație !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei