Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 155 (5362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Prezenţa directorului FMI la Bucureşti nu e oficial legată de noul acord, dar e un mesaj clar

Luni, 8 Iulie 2013 (19:28:42)

 Premierul Victor Ponta a precizat, luni, că prezenţa directorului general al FMI, Christine Lagarde, la Bucureşti, nu este direct şi oficial legată de noul acord, el arătând, însă, că în mod evident vizita sa este un mesaj foarte clar în acest sens.

"Doamna Lagarde va fi în România în vizita deja anunţată şi cred că în aceeaşi zi sau în ziua de după vine delegaţia FMI pentru a începe discuţiile tehnice. Prezenţa domniei sale nu este direct şi oficial legată de noul acord, dar evident că va reprezenta un mesaj foarte clar în acest sens şi eu sunt optimist că în toamnă vom avea un nou acord cu Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială, în condiţii foarte bune", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, joi seară, pe marginea scrisorii privind un nou acord cu FMI şi Comisia Europeană, el menţionând că tot joi a fost trimisă scrisoarea către Comisie.

"Ieri am trimis scrisoarea către Comisie (...) Am discutat despre acordul cu FMI şi cu Comisia Europeană", a declarat premierul.

El a afirmat că decizia de a avea un nou acord cu CE şi FMI este una asumată de Guvern, guvernatorul BNR şi preşedinte.

"Decizia de a avea un nou acord cu CE şi FMI e o decizie pe care o asumăm cu toţii, şi guvernatorul BNR şi Guvernul şi preşedintele (...) Am şi trimis scrisoarea, a fost aprobată de toată lumea, de guvernator, de Guvern şi de preşedinte şi ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu şi cu guvernatorul au semnat deja scrisoarea către Comisia Europeană şi către FMI", a susţinut Ponta.

El a mai precizat că este vorba de un nou acord de tip preventiv.

Guvernul va începe în această lună negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru încheierea unui nou acord de tip preventiv, a anunţat joi premierul Victor Ponta, după ce Consiliul Director al FMI a avizat, săptămâna trecută, cu trei derogări, ultimele evaluări cu România.

Autorităţile au precizat anterior că doresc ca noul acord să fie încheiat pentru o perioadă de doi ani.

Surse guvernamentale afirmau miercuri că este posibil ca oficialii Comisiei Europene să nu mai dorească să participe la un nou astfel de acord.

Acordul României cu FMI şi UE, în valoare de 5 miliarde de euro, a fost tratat de autorităţile române ca preventiv, fără să fie trase fonduri.

Înţelegerea a fost parafată în primăvara anului 2011, în continuarea acordului început în 2009, şi trebuia să se încheie în martie 2013. Board-ul FMI a aprobat în martie cererea autorităţilor române de extindere cu trei luni a acordului, pânã la sfârştul lunii iunie, astfel încât Guvernul să aibă timp să reducã arieratele şi sã adopte măsuri de îmbunãtţire a managementului companiilor de stat.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, se va afla în vizită în România în perioada 15-16 iulie, urmând să susţină la Bucureşti un discurs despre identificarea unei "noi paradigme de creştere" economică în regiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Prezenţa directorului FMI la Bucureşti nu e oficial legată de noul acord, dar e un mesaj clar.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Prezenţa directorului FMI la Bucureşti nu e oficial legată de noul acord, dar e un mesaj clar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei