Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 71 (5278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Activităţi educative

Manifestări dedicate francofoniei, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” a încheiat seria manifestărilor dedicate francofoniei, după ce, pe parcursul întregii săptămâni, s-au desfășurat activități care au avut ca scop promovarea obiectivelor francofoniei: promovarea limbii franceze şi a diversităţii culturale şi lingvistice, promovarea păcii, a democraţiei şi a drepturilor omului, susţinerea educaţiei şi formării învăţământului superior şi cercetării etc.

În acest an, catedra de limba franceza de la Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza”, alcătuită din profesoarele Loredana Gașpar, Corina Morari, Mihaela Șerban și Mirabela Morari, s-a axat pe francofonia românilor, promovând în rândul elevilor oamenii de cultură români afirmați în spațiul francofon și evidenţiind contribuţia acestora la dezvoltarea patrimoniului cultural francez.

Conform prof. Mihaela Şerban, „spectacolul care a avut loc în amfiteatrul colegiului i-a încântat pe cei prezenți cu muzică, poezie și teatru deopotrivă. După o scurtă prezentare a conceptului de Francofonie românească (văzută ca mișcare culturală, socială şi politică ce porneşte de la ideea cultivării limbii franceze ca limbă de comunicare în plan internaţional), a urmat o prezentare Power Point cu principalii scriitori și filosofi români de expresie franceză (Anna de Noailles, Martha Bibescu, Elena Văcărescu, Panait Istrati, Tristan Tzara, Ilarie Voronca, Benjamin Fondane, Emil Cioran, Eugen Ionescu), diplomaţi (Nicolae Titulescu), personalități din domeniul artei plastice (Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Constantin Brâncuşi, Theodor Pallady, Victor Brauner), personalități din domeniul muzicii şi al teatrului (George Enescu, Elvire Popesco)”.

În cadrul manifestării, eleva Marta Andriesei a prezentat audienţei un fragment din Chant de la Roumanie de Alecu Russo, iar Cezar Munteanu a interpretat la saxofon imnul Franţei, „La Marseillaise”. Un moment muzical reușit, apreciat la unison de spectatori, a fost melodia „Je veux” a celebrei cântărețe Zazz, interpretată de un grup de eleve din clasa a IX-a A, acompaniate la chitară de prof. Cristina Macovei.

Cel mai apreciat moment al spectacolului l-a constituit adaptarea după piesa de teatru „Chiriţa în provincie”, de Vasile Alecsandri, interpretată de elevii clasei a IX-a A, îndrumaţi de prof. Mihaela Şerban, interpretarea elevilor stârnind hohote de râs şi aplauze furtunoase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestări dedicate francofoniei, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestări dedicate francofoniei, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei