Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Sesiune judeţeană de referate şi comunicări, găzduită de Grădiniţa „Aşchiuţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sâmbătă, 23 martie, Grădiniţa cu Program Prelungit „Aşchiuţă” din Suceava a găzduit Sesiunea judeţeană de comunicări şi referate cu tema „Strategii didactice eficiente şi experienţe reuşite, inedite în educaţia preşcolară”, acţiunea fiind iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), în parteneriat cu grădiniţa.

Potrivit Dorinei Vieriu, directoare a GPP „Aşchiuţă”, „78 de cadre didactice au fost interesate în a-şi prezenta lucrările în cadrul sesiunii de comunicări, tema fiind una generoasă, vastă, oferind oportunităţi diverse de abordare a subiectelor ce privesc accesul copiilor la o educaţie timpurie de calitate”.

 

Exemple de bune practici din învăţământul preşcolar

Lucrările sesiunii au fost deschise de Dorina Vieriu, care a menţionat în cuvântul său despre importanţa acestor activităţi prin care pot fi promovate exemple de bune practici din învăţământul preşcolar, dar şi importanţa focalizării cadrelor didactice, mai ales a celor cu experienţă, pe cercetare şi inovare, pe creativitate şi schimbare.

Din partea IŞJ Suceava a participat prof. Daniela Răileanu, inspector şcolar de specialitate pentru învăţământul preşcolar. Aceasta a a apreciat modul de organizare şi a lansat un îndemn cadrelor didactice de a manifesta iniţiative în promovarea unei educaţii active, bazate pe studiul atent al psihologiei copilului, identificarea unor parteneriate educaţionale capabile să sprijine instituţia de învăţământ şi, nu în ultimul rând, necesitatea valorificării experienţelor din activitatea zilnică cu preşcolarii pentru a fi cunoscute de educatorii cu mai puţină experienţă.

 

Aprecieri

Invitată la acţiune, conf. univ. dr. Doina Schipor, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei a Universităţii „Ştefan cel Mare”, a prezentat, în plenul sesiunii, materialul cu tema „Stiluri senzoriale şi implicarea lor în învăţare”, subiectul fiind unul de interes pentru auditori.                                                   

Moderatorii sesiunii (Iuliana Alecsa, Maria Matei, Angelica Ignat) au facilitat prezentarea lucrărilor de către fiecare participant, dar şi interacţiunea dintre cadrele didactice prezente.

Despre calitatea lucrărilor, diversitatea temelor şi mijloacelor abordate, a modalităţilor de valorificare a rezultatelor actului didactic, impactul acestora asupra celor prezenţi, au fost exprimate opinii atât pe parcursul desfăşurării sesiunii, cât şi la finalul acesteia, prin cuvântul participanţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune judeţeană de referate şi comunicări, găzduită de Grădiniţa „Aşchiuţă”.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune judeţeană de referate şi comunicări, găzduită de Grădiniţa „Aşchiuţă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei