Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acord de colaborare

Firmele din 11 localităţi din zona de munte a judeţului îşi pot dezvolta afacerile prin colaborări cu agenţi economici din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Firmele din 11 localităţi care fac parte din Grupul de Acţiune Locală (GAL)„Bucovina de Munte” îşi pot dezvolta afacerile şi pot să obţină mai uşor fonduri europene în urma unor acorduri de colaborare pe care le pot încheia cu agenţi economici din Italia. Preşedintele Grupului de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”, Ioan Bogdan Codreanu, a declarat că la sfârşitul săptămânii trecute, la Pojorâta au fost prezenţi reprezentanţi din conducerea Grupului de Acţiune Locală „Gran Sasso Velino”, prilej cu care a fost încheiat un protocol de colaborare pentru realizarea proiectului „IDEAS – Internaţionalizarea IMM-urilor”. Ioan Bogdan Codreanu a explicat că prin acest proiect se urmăreşte colaborarea între întreprinderile mici şi mijlocii, precum şi a persoanelor fizice autorizate din cele două GAL-uri în domenii cum ar fi industrializarea lemnului,  produse animaliere, apicultură, valorificarea fructelor de pădure şi ciupercilor şi dezvoltarea turismului.

„Prin acest proiect, firmele din localităţile care fac parte din Grupul de Acţiune Locală <Bucovina de Munte>pot să-şi dezvolte afacerile în urma colaborării cu agenţii economici din Italia. Mai mult, firmele locale care vor avea astfel de parteneriate de colaborare vor putea să obţină mai uşor fonduri europene pentru proiectele de dezvoltare pe care intenţionează să le promoveze. Şi vreau pe această cale să mulţumesc echipei tehnice din cadrul Grupului de Acţiune Locală <Bucovina de Munte>,care prin munca lor din ultimii ani şi prin menţinerea colaborării cu partenerii din Italia au făcut să putem semna acum acest acord de colaborare”, a spus Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorâta.

El a amintit că parteneriatul dintre GAL “Bucovina de Munte” şi GAL ”Gran Sasso  Velino” din Italia a început în urmă cu doi ani, după înfrăţirea municipiului Câmpulung Moldovenesc cu municipiul Avezzano, din provincia italiană Acvila.

 

Şase comune şi municipiul Câmpulung Moldovenesc vor să dezvolte proiecte pentru producerea energiei eoliene

Ioan Bogdan Codreanu a arătat că la întâlnirea de la Pojorâta au fost prezenţi primarii din Vama, Sadova, Moldoviţa, Fundu Moldovei, Câmpulung Moldovenesc, fiind invitat să participe şi preşedintele Grupului de Acţiune Locală „Bazinul Dornelor”, Vasile Cozan. Delegaţia italiană a fost formată din managerul de proiecte al GAL „Gran Sasso – Velino”, Stefano Di Rocco, unul dintre membrii consiliul director al Grupului, Roberto Di Gianfilippo, reprezentantul Comunităţii montane Valle Rovetto, Marcello Di Cesare şi reprezentantul unor companii energetice internaţionale, Mario Panunzi.

„După repetate informări, vizite şi schimburi de experienţă cu această puternică asociaţie, formată din peste 60 de localităţi, întâlnirea de la Pojorâta a marcat începutul unei colaborări concrete între cele două structuri asociative, discuţiile purtându-se pe proiecte deja finanţate de Uniunea Europeană, la care GAL Bucovina de munte a fost invitată să participe”, a declarat Codreanu.

De asemenea, în cadrul întâlnirii de la Pojorâta, Mario Panunzi a prezentat ofertele de colaborare în domeniul producerii de energie ecologică, eoliană, solară, hidraulică şi pe bază de biomasă.

Preşedintele GAL „Bucovina de Munte” a explicat că pentru producerea de energie eoliană, condiţiile de colaborare fuseseră discutate deja cu partenerii italieni, iar la discuţiile de la sfârşitul săptămânii trecute partenerii italieni au primit protocoalele de colaborare pentru alcătuirea studiilor de vânt semnate de şase comune, Câmpulung Moldovenesc şi o persoană fizică.

„Pentru celelalte forme de energie urmează ca partea română să alcătuiască în viitorul imediat o bază de date cu potenţialul energetic specific, informaţii pe baza cărora potenţialii întreprinzători străini să analizeze fezabilitatea eventualelor investiţii pe care intenţionează să le dezvolte în zona Bucovinei de munte”, a mai spus Ioan Bogdan Codreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmele din 11 localităţi din zona de munte a judeţului îşi pot dezvolta afacerile prin colaborări cu agenţi economici din Italia.
 Vizualizări articol: 1980 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Firmele din 11 localităţi din zona de munte a judeţului îşi pot dezvolta afacerile prin colaborări cu agenţi economici din Italia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
(26 mar 2013, 14:39:44
LA C-LUNG S-A INCEPUT DEJA DEZVOLTAREA PROIECTULUI,ADICA SE DEFRISEAZA PADURE DIN NOU DE PE P.MESTEACAN,SPRE VIITOAREA PARTIE DE SCHI OMOLOGATA DE PE MUNTELE RUNCU.PTR ACEASTA PARTIE S-A DEPUS UN PROIECT SI IN 2009,SPRE FINANTARE IN CADRUL P.O.R.AXA PRIORITARA 5 !
DE ATUNCI SE TOT RARESTE PADUREA DIN JURUL PARTIEI,IN SPECIAL INAINTEA UNOR SARBATORI[BANI PTR PREMII DE SARBATORI,PROBABIL]PTR CA MUNCA TRUDITORILOR DIN SEMIPRIMARIE TREBUIE CUMVA RASPLATITA!
ACEASTA,, COLABORARE'', NU ARE LEGATURA CU VIITOAREA GROAPA DE GUNOI DE LA POJORATA????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei