Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control

Nereguli de igienă în pescării, sancţionate cu amenzi şi peşte confiscat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Poliţişti şi inspectori ai Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au desfăşurat săptămâna trecută, timp de trei zile, o acţiune de control pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi a comercializării ilegale a produselor piscicole, fiind aplicate 30 de amenzi şi întocmit un dosar penal.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate la două pescării, una din Suceava şi una din Gura Humorului, unde, au constatat echipele de control, nu erau respectate normele de igienă.  Controlul s-a desfăşurat în perioada 21-23 martie, fiind efectuate 79 de controale în fondul piscicol, zece în unităţi şi ferme piscicole, 21 în pieţe, târguri, oboare şi 17 la unităţi economice de profil.

Conform unui comunicat al poliţiei, pe 21 martie, la un  magazin mixt cu obiect de activitate comercializarea peştelui şi a produselor din peşte din Gura Humorului, administrat de Ana M., s-a constatat încălcarea normelor sanitar veterinare în ceea ce priveşte igiena spaţiilor. Administratorul a fost amendat cu 600 de lei şi s-a dispus confiscarea celor 52 de kilograme de peşte şi produse din peşte găsite în magazin.

A doua zi, când controlul s-a mutat în municipiul Suceava, la un magazin mixt cu obiect de activitate comercializarea peştelui, administrat de Vasile P., au fost constatate aceleaşi nereguli legate de igiena spaţiilor. Echipa de control a aplicat o amendă de 2.000 de lei şi a confiscat 51 de kilograme de peşte.

Cele 30 de amenzi aplicate în cadrul celor trei zile de controale au o valoare totală de peste 9.000 de lei. În ceea ce priveşte infracţiunea constatată de poliţişti, este vorba de un braconier prins cu o plasă monofilament pe râul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli de igienă în pescării, sancţionate cu amenzi şi peşte confiscat.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nereguli de igienă în pescării, sancţionate cu amenzi şi peşte confiscat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei