Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei va fi dat în folosinţă anul acesta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că un prim tronson din şoseaua de centură a Sucevei ar putea fi dat în folosinţă anul acesta. Nechifor a făcut referire la porţiunea şoselei de centură dintre Pătrăuţi (DN 2) şi Şcheia (DN 17). Şeful administraţiei judeţene s-a întâlnit ieri cu primarii suceveni, precizând că pentru finalizarea lucrărilor la centura Sucevei este nevoie de o sumă de 150 de milioane de lei (1.500 de miliarde de lei vechi), din care prin bugetul de stat pentru anul 2013 au fost alocaţi jumătate din bani.

„Pentru centura de ocolire a Sucevei sunt prevăzute sume foarte importante. Sper ca în această vară să putem deschide cu prioritate tronsonul care leagă DN 17 de DN 2. Şi dacă vom avea şanse, pentru că anul acesta va fi unul dificil, sper să obţinem ceva sume în plus la rectificarea bugetară din semestrul al doilea, în aşa fel încât această investiţie să fie finalizată”, a declarat Nechifor.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a făcut referire şi la Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, precizând că lucrările de modernizare a acestuia ar putea fi finalizate în următorii doi ani. Cătălin Nechifor a arătat că deja a început discuţiile în vederea găsirii firmelor de transport aerian care ar putea să opereze de pe aeroportul sucevean. „Nu va fi suficient să avem dotarea tehnică, să avem o pistă modernă, va fi necesar, şi căutăm deja soluţii, ca de pe Aeroportul Suceava să putem să asigurăm zboruri externe, şi nu doar varianta cu Bucureştiul”, a declarat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei va fi dat în folosinţă anul acesta.
 Vizualizări articol: 3883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.42/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 12 voturi
Primul tronson din şoseaua de centură a Sucevei va fi dat în folosinţă anul acesta3.4512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Centura trimis de
(20 feb 2013, 11:45:48
Daca era Flutur , era gata toata de anu trecut.
2.   Comentariu trimis de
(20 feb 2013, 11:58:32
Tronsonul respectiv era aproape terminat de vechea guvernare.Sa va fie rusine. Acum se vede cat conteaza Suceava pentru Ponta. (si Nechifor binenteles)
3.   PORCUUU trimis de
(20 feb 2013, 12:04:53
parca-l vad pe burtos cum se duce sa taie panglica: "NOI AM FACUT, EU AM FACUT! EU EU!!"
4.   Lungiti termenele!? Ceilalti faceau tot pina acuma trimis de
(20 feb 2013, 12:51:22

Da, daca ramineau ceilalti erau toate terminate!

Pina acuma reacţia politicienilor actuali si conducatorilor suceveni este una de dispreţ faţă de interesul si asteptarile sucevenilor, fata de dezvoltarea acestei zone.

Sud-isti n-au vrut si nu vor sa avem autostrazi prin Bucovina, au grija lor, sa fie numai la ei. In Moldova foarte rar se face cite ceva, aproape nimica...totdeauna doar prin forte proprii si mereu este tinuta in mare saracie. Oare de ce tac moldovenii!?

Aeroportul de la Salcea a ,,inghetat”, soselele peste tot sunt subdimensionate, la autostrazile spre Cluj si Iasi, s-a renuntat pentru totdeuna!

La Aeroportul Salcea, nu e necesar sa faci cu adevarat ceva, ci doar sa te prefaci ca ai face ceva.

5.   Comentariu trimis de
(20 feb 2013, 13:58:32
Oameni buni, inainte sa aruncati cu acuze, interesati-va de situatie ! Aveti spiritul de turma, e de ajuns sa zica unul ca era mai bine cu vechea guvernare si ca terminau la timp tronsonul ! Chiar vreti sa stiti de ce s-a intarziat cu lucrarile ? Pentru ca domnul Nechifor si echipa lui au vrut sa faca o investigatie in privinta banilor pentru centura ! Stiti de ce ? Pentru ca se cheltuisera mult mai multi bani decat erau anuntati in acte de catre vechea guvernare ! Si daca spuneti ca, iar minciuni ..etc ..interesati-va la primarie ! O sa fiti uimiti de cea facut vechea guvernare, ce suma era trecuta in acte si ce suma s-a cheltuit !
5.1  RE: Comentariu trimis de
(20 feb 2013, 14:12:37
Toasu de la contrainformatii.....ce legatura are o investigatie asupra fostului regim cu investitia actualului regim? sau cautati banii printre copertele dosarelor?daca voi USLINOSII a-ti fi mai destepti a-ti cauta acolo sub indicatorul AICI SINT BANII D-VOASTRA jejejejejejje vai mama vostra ...copiatori,infractori si analfabeti
5.2  RE: Comentariu trimis de
(20 feb 2013, 15:22:43

Pentru ODIN9999,
Pentru un argument trebuie neaparat sa jignesti!? ,,Aveti spiritul de turma, e de ajuns sa zica unul ca era mai bine cu vechea guvernare si ca terminau la timp tronsonul "

Fara suparare, asta inseamana agresivitate si mârlanie! Needucatii, obraznicii, care se considera atotstiutori ne dau lectii pe aici. Adica de ce nu trebuie sa stim si noi, si de ce ne bagati pumnul in gura?!?
Lasati oamenii sa comenteze, este si orasul lor, nu? De ce o ,,faceti” unii pe desteptii!?
Cit mai multe pareri personale pro si contra, va fi poate mai bine….speram mai bine pentru conducatorii nostri!
Aici trebuie sa se formeze spiritului civic al sucevenilor, care vor sa aiba o atitudine, sa aiba curajul sa ceara realizari pentru binele lor si al orasului.
Se pare ca ei, celor ce le sunt destinate interventiile noastre, ne ignora(!),…ei nu vad nimic bun, se simt jigniti, le stiu pe toate!… De ce trebuie neaparat sa jignesti, ca sa fii convingator?
6.   Figurantul Flutur trimis de
(20 feb 2013, 14:22:54
Toate povestile cu Flutur marele investitor sunt gogosi umflate.In patru ani n-a fost in stare sa faca un flintic de centuta de 20 km.In 2011 firma SC Colas a lucrat pe datorie iar esalonarea lucrarilor in epoca PDL era pana in 2014.Groapa de gunoi de la Moara nu a fost in stare s-o faca in patru ani.Din cauza aceasta s-a dus gunoiul la Botosani platind sume astronomice Rosal(Prigoana).A trebuit sa vina Nechifor sa demareze lucrarile.Modernizarea aeroportului n-a fost in stare s-o faca.A trebuit sa vina Nechifor sa demareze lucrarile.In judet drumurile sunt jalnice.Suceava arata jalnic.S-a ocupat doar de targuri si festivaluri.
6.1  RE: Figurantul Flutur trimis de
(20 feb 2013, 21:39:56
"Modernizarea aeroportului n-a fost in stare s-o faca.A trebuit sa vina Nechifor sa demareze lucrarile."

Ba tu esti prost? Sincer acuma? Care demarari?
Apoi, cine a facut rost de banii astia? RASPUNDE!
Ce ministru si-a pus semnatura pe aia 30 mil? Crezi ca Actualul ministru facea asta? Frate refuz sa cred ca esti asa prost de buna voie. Cred ca ai fost defavorizat de natura in vreun fel.
7.   Administratia PDL trimis de
(20 feb 2013, 14:35:35
Administratia PDL a cheltuit ilegal 26 miliarde lei vechi.Cătălin Nechifor a spus că la aproape toate proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă au fost constatate nereguli, Consiliul Judeţean fiind obligat să returneze o sumă de 26 de miliarde de lei. Şeful administraţiei judeţene a explicat că aceasta este suma cheltuită ilegal la 10 proiecte proiecte europene derulate în perioada în cadrul Gheorghe Flutur a condus Consiliul Judeţean.Pentru proiectul „Pelerin în Bucovina” corecţia aplicată este de aproximativ 289 milioane lei vechi,la „Hora Bucovinei” trebuie rambursată suma de 283 milioane de lei,la „Crăciun în Bucovina” – 160 milioane de lei , la „Paşte în Bucovina” – 542 milioane de lei,la proiectele de modernizare a drumurilor Poiana Micului – Suceviţa, 17 miliarde de lei vechi, Vatra Dornei – Panaci, aproape 4,2 miliarde de lei vechi şi la drumul Dolhasca – Probota – 2,12 miliarde lei vechi.

8.   Soseaua de centura este autostrada? trimis de
(20 feb 2013, 14:44:21
In urma creşterii cu 62 la sută a preţului de construcţie a şoselei de centură a municipiului Suceava, de la 220 de milioane de lei la 370 de milioane de lei, s-a ajuns la un preţ pe kilometru cât pentru construcţia de autostradă."Este înfiorător. La 12,84 de kilometri cu o bandă pe sens costul se ridică la 6,61 milioane de euro pe kilometru, preţ comparabil pentru construcţia unui kilometru de autostradă în ţările normale", a spus Catalin Nechifor presedintele CJ.
9.   Un singur cuvant: trimis de
(20 feb 2013, 15:07:26
INCAPABILI
10.   Kante trimis de
(20 feb 2013, 15:47:20
actuala guvernare sunt niste mafioti,ati uitat cand a fost Marza ce drumuri aveam si ce grupuri de interese aveam numai cu feciorul lui Marza care taia toate padurile,ce crezi ca fac ceva,m-am saturat deja de ei si de hotiile lor,pe langa cat stiu astia sa fure mai vin si cei de la FMI si ne dau ordine sa mai inchidem nu stiu ce fabrica care e un potential concurent pentru piata vest europeana si uite asa s-a dus de rapa toata tara asta,rusine de noi ca suntem un neam de hoti si tradatori,ne-am furat caciula singuri
11.   Toti sunt la fel de hotzi! trimis de
(20 feb 2013, 16:07:36
Toti guvernacii in RO sunt la fel de hoti, se acuza unul pe altul de furaciuni, mai mici sau mai mari, de aceea am incetat din 2007 sa mai platesc taxe si impozite statului roman!
12.   Pt raducu lu"mamuca trimis de
(20 feb 2013, 16:39:24
buna ziua TOASU!!!! vad ca te-ai trezit din mahmureala de ieri !!!!(a fost ziua fiului iubit al judetului)si te-ai dat la insirat cifre si cifre ...bla bla....!!!ineficienta si incapacitatea vostra crasa are un singur vinovat:fosta guvernare.....jejejejejeje. Ceata de haiduci si hoti ce sinteti,apropo ,mai aveti ceva de vindut din tara asta?
13.   Catre laguna 35 trimis de
(20 feb 2013, 17:08:36
Hai sa traiesti si sa-ti priasca vodka Vorona pe care ai baut-o azi.Eu am vazut ce dezastru a facut guvernarea PDL in patru ani de zile si basescu in opt ani de zile asa ca am despre ce vorbi.Guvernarea USl de-abia a inceput .
14.   Întrebare pentru NECHIFOR CATALIN trimis de
(20 feb 2013, 17:20:58
Domnule președinte al consiliului județean vreau sa va întreb dacă într un viitor apropiat se vor face cai de acces pietonal către Moara ca suntem destui si mulți fără mașina si este o adevarata aventura sa parcurgi cei doi km pana la maxi taxi in sf ilie pe marginea drumului .nimeni nu a luat in seama faptul ca sf Ilie si moara sunt deja lipite.nu vreau sa mi para rău ca am pus stampila unde nu trebuia in Iunie 2012
15.   Comentariu trimis de
(20 feb 2013, 17:48:11
Eu nu am jignit pe nimeni, doar am constatat o realitate. Si anume ca unii indiferent de ce s-ar face in Suceava stiu doar sa atace. Eu am laudat totdeauna investitiile PDL facute corect din banii nostri. Ce era mai bine ? Sa va minta pe fata si actuala guvernare si sa cheltuiasca pe centura cat cheltuiau altii pe doua. Hai sa fim seriosi si incercati sa dati omului o sansa, nu degeaba a fost votat. Cum a avut Flutur timp 4 ani, dati-i si lui Catalin Nechifor 4 ani ! De-abia dupa 4 ani, trageti linie si atacati pentru ca atunci aveti tot dreptul.
16.   Numai 4 ani??? trimis de
(20 feb 2013, 19:37:31
Dupa cum si-a inceput treaba ,bombonel de suceava , nu va face mai nimic in 4 ani...poate poate in vreo 40 de ani sa-l ajunga pe Flutur.... Sunt tare curios ce proiecte are pe masa, pt atragerea de fonduri europene....Ca Baisanu manca la ciuperci ca Basescu a pierdut 9 mld de euro de la Europa....dar oare din banii alocati, cati vor fi atrasi pt proiecte? Si dupa cum il sustine Ponta pe burtos....oare o sa-i dea si bani de cofinantare?
Hadeti sa fim seriosi....
17.   Pt RADUMAMII trimis de
(20 feb 2013, 20:13:43
Ce sa vedem cu guvernarea USL? De cand au venit la putere toate preturile au crescut. Au incercat sa-l dea jos pe Basescu si a aruncat euro in aer, toti am avut de suferit incepand cu ratele de la banci pana la facturi, etc. D-ul RADUMAMII banii cheltuiti de USL la referendum 23 de mil de euro se vor face nevazuti noi prostii platitorii de taxe ii suportam, nu? Mai recent s-a scumpit benzina si motorina din ce cauze?....USL a marit accizele sa dea bani la pensii tot din banii nostrii pt ca nu sunt bani de marit pensiile in buget. Un litru de carburant a ajuns mai scump decat in Austria sau o alta tara europeana, am ajuns la nivel European asa cum au zis parlamentarii dar nu tin cont de salariul pe care il au strainii si care-l avem noi. Maine poimaine ne zice ca trebuie triplat litru sa fim cei mai
smecheri din Europa.Oricum traim intr-o tara de rahat...nu aveam un viitor pt copii nostrii iar cei din parlament isi freaca mainile ca le merg afacerile brici si inseala statul.
18.   Catre ZIPPINEL trimis de
(20 feb 2013, 20:59:38
S-o luam pe puncte:
La alegerile prezidentiale din 2009 a iesit Geoana presedinte.Prin metode pe care nu le discut aici basescu a ramas presedinte.Atunci ar fi venit guvernul Klaus Iohannis si alta ar fi fost discutia.Referitor la referendumul pentru demiterea lui basescu stim toti ca democratia costa.Costa alegerile de tot felul,costa referendumurile.Oricum vara trecuta basescu a fost dat afara de la Cotroceni de 7,5 milioane de romani.Incepând cu 1 ianuarie 2013, cursul de schimb valutar comunicat de Banca Centrală Europeană folosit pentru calculul accizelor a fost de 4,5223 lei/euro.Deci nu Ponta mareste accizele.Benzina a fost la fel de scumpa si in guvernarea PDL.Oricum USL nu a taiat salariile cu 25% si pensiile cu 15%.Nu a inchis spitale si scoli.Nu a micsorat ajutorul somaj cu 15%,nu a taiat ajutorul pentru handicapati.Nu a taiat alocatia mamicilor.Nu a taiat scutecele pentru bebelusi.
18.1  RE: Catre ZIPPINEL trimis de
(20 feb 2013, 21:48:21
ok o luam pe puncte:

1. Mananci kk degeaba. Base a iesit clar. Chiar imi aduc aminte de prima declaratie a fratelui tau Ponta in 2009 dupa alegeri cand inca era nuj ce plm si el acolo..(vicepresedinte PSD sau ceva, nici nu ma intereseaza): "Sistemul de furat al PDL-ului a functionat mai bine decat al nostru"rolling on the floor...IHI...deci recunosti pe fata ca ai furat si acuzi si castigatoru. Nici daca ma fortam nu scoteam o asa propozitie mai adanca in inteles.

2. Ar fi venit un rahat guvernul klaus, PDL avea majoritate cu sugatorii de pe langa ei (UNPR bla bla). E posibil ca aia si bozgorii (fut3-ias in gat) sa fi tradat, dar nu se stia, ar fi fost o alta criza politica. AR FI FOST ALTA DISCUTIA? serios...tu crezi ca s-a trezit piticul de la Cluj si s-o gandit el asa..."hai so punem de-o criza, niste taieri, m-am saturat de popularitate...sinucidere politica si economica, fratilor!". NU! I-au fost impuse de muil3 alea care ne-au pus sa-l omoram si pe nea Nicu, iar bani chiar nu mai erau. Daca erau, platea prostimea cu partea ei, iar portocaliii isi vedeau in continuare de afacerile lor.

3. "Democratia costa". Foarte de acord! DAR de aceea avem "doctori" in parlament, ca sa o faca mai ieftina!!!! Daca nu ai bani de referendumuri, ghici, raducule, O atitudine buna ar fi fost:
Ok, avem puterea, ne-am aranjat, PDL e pe margine, marinaru la cotroceni bea si se uita la meciuri. Hai sa ne apucam de treaba.
18.2  RE: Catre ZIPPINEL trimis de
(20 feb 2013, 21:53:48
In continuare nu ar rost sa discut pt. ca e pastila da si a tuturor tomatelor din tara...asa cu taierile. Inca 40 de ani de acuma o sa spuneti asta in campanii. Nici nu o sa mai existe PDL, dar o sa ziceti: "Guvernul de dreapta uitati ce a facut acuma 1000 de ani!! Noi nu, noi va dam.....ce plm mai conteaza ce mancam luna viitoare? Acuma sa ne imbatam si sa bagam mare!"
19.   Regimul basescu trimis de
(20 feb 2013, 21:05:59
Regimul basescu a fost cel mai corupt,dictatorial ,securist,autocrat si represiv regim de dupa revolutie.El a controlat parlamentul,guvernul precum si toate organismele de forta ale sistemului.De asemenea avand nevoie de UDMR ,a facut concesii care depasesc limitele.Judetele Harghita si Covasna s-au transformat in enclave maghiare cu steagul tinutului secuiesc pe cladirile administratiei locale .Acuma se repun lucrurile la normal si in problema relatiei cu ungurii,si cu CSM,si cu CC si cu toate in general.
20.   Degeaba va mincati ficatii...... trimis de
(20 feb 2013, 23:29:30
Am citit toate comentariile voastre si va spun ca in ROMANIA nu se schimba si nu se va schimba tare mult.Va spun cu durere,ca toti guvernantii nostri sint la fel indiferent ce nume au partidele lor,mincinosi,hoti si corupti.Vreau sa va spun ca voi cei care votati a-ti adus ROMANIA in halul acesta nu ei pt .ca le dati mina libera sa faca ce vrea si culmea prostiei care este specifica la romani ca ii votati din nou pe aceea care va ruineaza.FARA SUPARARE NOI ROMANII SINTEM CURVE , TRADATORI ,OAMENI FARA CONSTIINTA SI CARACTER VINZATORI ,EGOISTI ,OAMENI FARA DE CUVINT,FRICOSI SI NICIODATA UNITI.DE ACEEA ROMANIA A RAMAS SI VA RAMINE NESCHIMBATA.
20.1  RE: Degeaba va mincati ficatii...... trimis de
(21 feb 2013, 06:13:41
adevarat! q.e.d.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei