Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consecinţe

Nouă scări de bloc, debranşate de la căldură pentru că locatarii nu au permis debranşarea a două scări de bloc cu datorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În loc de două scări de bloc cu datorii mari la încălzire, Termica este forţată să debranşeze nouă scări de bloc, chiar dacă locatarii scărilor de bloc învecinate nu au datorii care să justifice o asemenea măsură.

Acest lucru se întâmplă în cartierul Burdujeni, la Asociaţia de proprietari 31 Eroilor, deoarece, luni, locatarii a două blocuri a căror datorie către Termica depăşeşte jumătate de miliard de lei vechi nu au permis accesul echipelor de termoficare la contoarele de branşament.

Chiar dacă acţiunea lor în forţă le-a permis să beneficieze de căldură încă o zi-două, debranşarea tot va avea loc, dar cu consecinţe mult mai mari.

Dacă până acum acţiunea de debranşare viza doar locatarii blocului 45 scara C, cu o datorie de aproape 30.000 de lei, şi ai blocului 84 scara A, cu o datorie de aproape 22.000 de lei, în urma blocării accesului la echipamentele de distribuţie la nivel de scară de bloc, Termica va acţiona la nivelul racordului pentru întreg blocul.

Astfel, în loc să oprească căldura la două scări de bloc (45 scara C şi 84 scara A), furnizarea agentului termic va fi oprită din stradă, prin executarea de săpături şi blindarea conductelor de alimentare a blocului, direct de la conducta principală care alimentează blocul 84 - scările A, B şi C şi blocul 45 – scările A, B, C, D, E şi F. Ieri urma să fie debranşat blocul 84, iar astăzi este programat spre debranşare blocul 45.

 

Sancţiuni de la 500 la 1.000 de lei

Directorul de termoficare, Neculai Frunzaru, a precizat că reprezentanţii asociaţiei de proprietari nu au vrut să participe la acţiunea de luni, de debranşare a celor două scări de bloc cu datorii, iar interzicerea accesului personalului Termica la contoarele de branşament reprezintă o ilegalitate, persoanele responsabile fiind pasibile de amenzi usturătoare.

Conform legii serviciilor comunale de utilităţi publice, „se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 de lei refuzul utilizatorilor de a permite operatorului accesul la dispozitivele de măsurare-înregistrare, în scopul efectuării controlului, înregistrării consumurilor ori pentru executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii”.

În acelaşi timp, conform Legii 325/2006, privind serviciul public de alimentare cu energie termică, utilizatorii de energie termică au obligaţia “să permită accesul operatorului care are şi calitatea de furnizor la instalaţiile de utilizare a energiei termice aflate în folosinţă sau pe proprietatea sa, pentru verificarea funcţionării şi integrităţii acestora ori pentru debranşarea/deconectarea instalaţiilor în caz de neplată sau de avarie”.

Aceleaşi măsuri urmează să fie luate şi în alte zone ale oraşului, dacă locatarii din scările de bloc cu mari datorii vor interzice echipelor de la Termica accesul la branşamente, pentru a opri căldura şi apa caldă la nivel de scară de bloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nouă scări de bloc, debranşate de la căldură pentru că locatarii nu au permis debranşarea a două scări de bloc cu datorii.
 Vizualizări articol: 2121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Nouă scări de bloc, debranşate de la căldură pentru că locatarii nu au permis debranşarea a două scări de bloc cu datorii5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ipocritilor trimis de
(20 feb 2013, 19:06:05
Dar conform legii,aveti voie sa debransati persoanele care sunt cu plata la zi,cum jutificati asta?Daca erati in locul lor,ce faceati?...
2.   Comentariu trimis de
(24 feb 2013, 11:23:01
Domnule Cosmin, cand vreti sa prezentati o lege in ziar cititi-o pe toata, nu numai articolele care prezinta drepturile unei parti (cititi si indatoririle si drepturile celeilalte parti). Actiunea termica este un mare abuz conform contractului incheiat cu Asociatia de locatari fata de majoritatea proprietarilor buni platnici si debransati in plina iarna.
Ce masuri au fost luate sa se garanteze 12 grade in locuinte prevazute in contract (chiar si in cazul neplatii)??? Si cu cat timp inainte de debransare au fost anuntati
bunii platnici?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei