Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Lungu: Situaţia Termica Suceava este similară celei de la Oltchim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în cursul zilei de ieri că situaţia de la SC Termica SA este similară cu cea de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Lungu a spus în cadrul unei întâlniri pe care conducerea Consiliului Judeţean a avut-o cu primarii suceveni că la Termica Suceava este o situaţie de „mini-Oltchim”, având în vedere că urmează disponibilizarea mai multor sute de angajaţi, şi în acelaşi timp se fac eforturi semnificative pentru obţinerea finanţării necesare asigurării agentului termic.

Lungu a solicitat sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, pentru a rezolva problemele de la societatea de termoficare a municipiului reşedinţă de judeţ. „În măsura în care ne ajutaţi şi dumneavoastră, sunt convins că vom putea să gestionăm situaţia la SC Termica SA. Dacă vorbim de termoficare, ştiţi foarte bine că la Termica este o situaţie de mini-Oltchim. În momentul de faţă se fac eforturi extraordinare pentru a asigura finanţare de la primărie, pentru a putea ieşi din această iarnă şi pentru a respecta clauzele din contractul colectiv de muncă”, a declarat Lungu.

El a amintit că există o hotărâre a Adunării Generale a Acţionarilor de la SC Termica SA, aprobată de Consiliul Local Suceava, în baza căreia 300 de salariaţi ar urma să fie disponibilizaţi şi să primească salarii compensatorii.

„Noi facem tot ceea ce este posibil, dar am nevoie şi de sprijinul dumneavoastră, pentru că este o situaţie foarte complexă. Suntem mai mulţi actori în acest proiect, primăria, Termica şi, nu în ultimul rând, populaţia”, a spus Ion Lungu în cadrul întâlnirii cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Lungu a amintit că datoriile sucevenilor la SC Termica SA se ridică la 22 de milioane de lei (220 de miliarde de lei vechi). El a spus că sucevenii care au datorii la Termica trebuie să facă eforturi pentru a-şi achita restanţele, „pentru a putea să ieşim din iarnă”, dar şi pentru asigurarea apei calde în perioada următoare.

Primarul Sucevei a mai adăugat că deliberativul local a aprobat recent contractarea unui credit de 130 de miliarde de lei vechi pentru plata datoriilor pe care municipalitatea le are la SC Termica SA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: Situaţia Termica Suceava este similară celei de la Oltchim.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lungu: Situaţia Termica Suceava este similară celei de la Oltchim5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei