Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie fără precedent

La fiecare patru zile din acest an, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma asfixiei sau intoxicaţiei cu monoxid de carbon

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La fiecare patru zile din acest an, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma asfixiei sau intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Cel puţin aşa rezultă din datele furnizate de reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie, care au declarat că „este o situaţie fără precedent”. Disfuncţionalităţile înregistrate la coşurile de fum sau utilizarea aragazelor ca surse de încălzire sunt câteva dintre cauzele care au stat la originea a numeroase evenimente tragice înregistrate în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distribuţie. Numai în intervalul 1 ianuarie - 4 februarie au fost înregistrate şapte cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon. Evenimentele s-au soldat cu 12 victime, dintre care opt au decedat, ceea ce înseamnă că la fiecare patru zile o persoană a murit asfixiată cu monoxid de carbon.

Purtătorul de cuvânt al E.ON Gaz Distribuţie, Corneliu Zaiţ, a declarat că „numărul persoanelor decedate în acest interval de aproximativ o lună este similar cu numărul celor decedate pe parcursul întregului an 2012, situaţia fiind una fără precedent în aria de activitate a E.ON”. Cauza principală a acestor evenimente tragice, după cum a completat Corneliu Zaiţ, a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri sau utilizarea aragazelor pentru încălzire şi lăsarea lor în funcţiune în timpul nopţii.

 

Campania „Împreună pentru siguranţă”

E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), parteneri în cadrul campaniei “Împreună pentru siguranţă”, atrag atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranţă sunt esenţiale pentru evitarea intoxicaţiilor şi asfixierilor cu monoxid de carbon, dar şi pentru prevenirea incendiilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, E.ON şi IGSU recomandă sucevenilor să se asigure de verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii. Se impune şi supravegherea aparatelor neautomatizate care funcţionează cu flacără deschisă (aragaze) şi interzicerea utilizării acestora ca surse de încălzire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La fiecare patru zile din acest an, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma asfixiei sau intoxicaţiei cu monoxid de carbon.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La fiecare patru zile din acest an, o persoană şi-a pierdut viaţa în urma asfixiei sau intoxicaţiei cu monoxid de carbon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei