Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

O tânără care a provocat un accident mortal, cu alcoolemie şi fără permis, a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătoria Fălticeni s-a pronunţat la începutul lunii februarie într-un grav caz de ucidere din culpă, după un accident rutier provocat de o tânără în vârstă de 21 de ani, care nu avea permis de conducere şi care, conform verificării cu aparatul etilotest, imediat după tragedie, consumase şi alcool. Ancuţa Tănăsoaia, din comuna Bogdăneşti, a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, iar decizia nu a fost atacată cu recurs. Magistraţii au stabilit pe numele ei un termen de încercare de trei ani de zile, în care nu are voie să mai comită vreo infracţiune.

Accidentul s-a petrecut în aprilie 2009, pe DJ 155, în satul Slătioara, comuna Râşca.

Din cercetările poliţiei de la acea vreme rezultă că, în ziua respectivă, inculpata şi o consăteancă de a sa, Liliana Năstucă, de 18 ani, au plecat, împreună cu prietenii lor, domiciliaţi în comuna Boroaia, cu un autoturism Mazda, la Mănăstirea Râşca. După ce au terminat vizita la lăcaşul de cult, în drum spre casă, cei patru s-au oprit la un local. Cum cei doi băieţi consumaseră mai mult alcool, Ancuţa Tănăsoaia s-a hotărât să conducă ea spre casă, deşi nu avea permis de conducere. Din păcate, decizia fetei s-a transformat într-o tragedie. Pe raza satului Slătioara, într-o curbă uşoară la stânga, maşina a derapat pe pietrişul de pe carosabil, iar şoferiţa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Scăpat de sub control, autoturismul Mazda s-a izbit în temelia din beton a gardului unei gospodării de la marginea drumului. În urma impactului unul dintre pasagerii din maşină a decedat.

În urma verificării cu etilotestul, imediat după accident, a rezultat că şoferiţa avea o concentraţie de 0,05 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Cum concentraţia de alcool s-a încadrat sub limita penalului, inculpata a fost trimisă în judecată doar pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducere fără permis.

Pentru ucidere din culpă, Judecătoria Fălticeni a stabilit o pedeapsă de un an de zile de închisoare, iar pentru conducere fără permis, trei luni închisoare. Pedepsele au fost contopite, astfel că tânăra a rămas cu pedeapsa de un an închisoare, care a fost suspendată condiţionat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără care a provocat un accident mortal, cu alcoolemie şi fără permis, a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
O tânără care a provocat un accident mortal, cu alcoolemie şi fără permis, a scăpat cu un an de închisoare cu suspendare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(20 feb 2013, 12:55:02
De ce se intimpla numai in romanica asa ceva!?
2.   Se poate trimis de
(20 feb 2013, 14:24:29
trebuie o schimbare, si la judecatoria falticeni,de la presedinte, pana la femeia de servici,ati vazut ce condamnari dau judecatori,din falticeni si asta doar cu bani, sper sa-si revina numai decat, ca altfel e grav..
3.   JUSTITIA DIN ROMANIA=INFRACTIUNI SI CRIMA ORGANIZA trimis de
(20 feb 2013, 15:28:02
RUSINE.RUSINE.RUSINE SI DORESC ca urmatoarea victima de genul asta sa fie a unei rude de gradul unu din justitie.
4.   Nebuneala totala trimis de
(21 feb 2013, 00:42:47
doamna presedinta daca victima era taticul tau sau mamica ce pedeapsa dadeati sa va fie rusine si va doresc ca urmatoarea victima sa fie din familia dumneavoastra
5.   Pacat trimis de
(21 feb 2013, 00:54:24
si parchetu, nu cumva avea obligatia de a face recurs, sau sunt toti mana in mana, csm ce face, veniti domnilor la falticeni ca clocoteste sangele in oameni, chiar fac ei ce vor din oameni astia.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei