Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cele 18 culte religioase primesc în 2013 de la buget 487,4 milioane de lei, respectiv 0,08% din PIB

Cele 18 culte religioase primesc în 2013 de la buget 487,4 milioane lei, respectiv 0,08 % din PIB, din care 276,9 milioane lei pentru salarizarea personalului clerical, 174,1 milioane lei pentru cel neclerical şi 36,4 milioane lei sprijin pentru construcţii, restaurări, informează Patriarhia.

"Întrucât în această perioadă mai multe persoane răuvoitoare vehiculează în presă cu scopul vădit de a exagera valoarea fondurilor primite de Cultele religioase din România ca sprijin financiar din partea statului, pentru corecta informare a opiniei publice prezentăm datele din bugetul de stat pe anul 2013, puse la dispoziţia Patriarhiei Române de Ministerul Finanţelor Publice. Astfel, la capitolul finanţare culte în 2013 este trecută suma de 487,4 milioane de lei, din care 276,9 milioane lei pentru salarizarea personalului clerical, 174,1 milioane lei pentru salarizarea personalului neclerical şi 36,4 milioane lei sprijin pentru construcţii, restaurări etc.", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de către Ministerul Finanţelor Publice Patriarhiei, suma de 487,4 milioane de lei reprezintă 0,2 % din bugetul de stat pe anul 2013, respectiv 0,08 % din PIB-ul României pe anul 2013.

"De menţionat e faptul că majoritatea contribuabililor la bugetul de stat şi la bugetele locale sunt de confesiune ortodoxă", se mai arată în comunicatul Patriarhiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cele 18 culte religioase primesc în 2013 de la buget 487,4 milioane de lei, respectiv 0,08% din PIB.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cele 18 culte religioase primesc în 2013 de la buget 487,4 milioane de lei, respectiv 0,08% din PIB0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare si ... un posibil raspuns?! trimis de
(20 feb 2013, 11:07:40
De ce in lumea asta-ntreaga exista zeci de mii de culte si zeci de religii ? V-ati intrebat vreodata lucrul acesta ? De ce Dumnezeul meu si al altora poate face minuni mari, dupa cum zic ei si zicem noi, inmulteste painile, vindeca boala, reda vederea, invie  ☭ , inmulteste recolta, aduce ploaia etc. etc., dar un lucru atat de marunt nu-L poate face ... nu poate inmmulti banii. Nici un Dumnezeu nu poate inmulti banii!!!!!!!!!!
Toate cultele si relgiile din lume sunt dependente de banul credinciosului/prostului! Ce fel de Dumnezeu o fi si asta ce nu poate face macar atata lucru?!
1.1  RE: Intrebare si ... un posibil raspuns?! trimis de
(20 feb 2013, 11:23:41
Dumnezeu ti-a dat tie sanatate sa muncesti ca tu sa inmultesti banii, (exact ca in pilda talantilor) daca Dumnezeu ti-ar inmultii si banii atunci care ar fi rolul tau pe pamant? stii zicala: Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si-n traista!
1.2  RE: Intrebare si ... un posibil raspuns?! trimis de
(20 feb 2013, 11:37:41
Nu as vrea sa intru intr-o polemica religioasa cu nimenea, dar sanatatea nu tine numai de Dumnezeu, ca daca ar fi asa, doar unii ar trai 100 de ani iar restul pana la 10. Dar uite ca lucrurile nu stau chiar asa. Plus ca mai sunt si copiii ce se nasc bolnavi si nu poti da vina doar pe Dumnezeu pt ca s-au nascut fara "niciun talant"! Iar cu bagatul in traista ai dreptate, trebuie munca, dar vezi tu, unora nu le place si atunci au inventat zeciuiala! Taxa pe sanatate, taxa pe coliva, taxa pe cununie etc. Eu despre astia vorbeam, cine nu-i lasa sa munceasca?! Dar e mai greu la lopata decat la microfon!
2.   Cica 18 culte trimis de
(20 feb 2013, 11:36:19
de ce toate comunicatele vin de la patriarhie? Pentru ca doar acolo se duc banii , inafara de cultele traditionale ortodox si catolic cu toate ramificatiile lor nu primeste nimeni nici un cent!Celelalte sunt in materie de finante separate de stat in proportrie de 100%, se autoadministreaza! Au scris 18 ca sa dea bine la public!
3.   Ptr. Sinegloria trimis de
(20 feb 2013, 11:54:40
Ceea ce poti face tu.inmulti tu, nu cere de la Dumnezeu ca nu-ti da. Tine minte ca Hristos a platit Cezarului datoria din gura unui peste. Dumnezeu face alte lucruri mai pretioase decat banii,iti da viata,iti poarta de grija, iti da hrana si multe altele. Banul nu este creatia lui Dumnezeu,e creatia omului .Dar omul doar in fata banului dovedeste ca este om . Tine mai mult la ban decat la Dumnezeu. Si cand vine vorba sa ajuti pe cineva cu un ban gasesti scuze si motive. Banul este dumnezeul tau. Este idolul tau.
3.1  RE: Ptr. Sinegloria trimis de
(20 feb 2013, 19:35:05
Amice sa inteleg ca , tie ti-a dat viata ( dumnezeu)..... mare minune trebusoara asta... sa nu cumva sa auda tatatu... nu de alta dar isi tai madularul cu securea si baga divort la urgenta
4.   Mafia trimis de
(20 feb 2013, 12:49:51
Religia este o forma pentru uni de a face bani ușor si religia a luat fiinta cand primul escroc a întâlnit primul prost, părerea mea ........
5.   Statistici relevante trimis de
(20 feb 2013, 14:58:28
Sunt 56000 de preoti si 48000 de medici in Romania.
În ultimii 15 ani, s-a inaugurat câte o biserică nouă la fiecare două zile; finanțările fiind asigurate, într-o măsură semnificativă, de bugetul de stat sau de către bugetele locale. În aceeași perioadă, din cauza unui buget insuficient alocat Ministerului Educației, s-au desființat peste 21.000 de unități de învațământ, ceea ce este echivalent cu disparitța a patru școli în fiecare zi a fiecărui an .După 1989 în România s-a construit în medie 200 de biserici noi pe an. Astfel că în perioada 1989-2010 au apărut 4.000 de biserici noi.

6.   Biserica mamei RADULUIMAMII trimis de
(20 feb 2013, 20:24:29
Bai RADUMAMII sau BAISANULE, pune mana pe o carte de istorie sa vezi cine a sustinut si format scoala romaneasca, ca si institutie in decursul istoriei, cine a tiparit primele carti in limba romana, si ai sa vezi ca aceste comparatii cu numarul de scoli fata de numarul de biserici e total nepotrivit.
Nu sustin salariile preotilor de la buget, dar nu suport parerea unui jeg ca tine, murdar si interesat, fara nici un fundament in istoria acestui popor, pe care il reprezinti cu taria unui floc in fata pwlii in parlament.
7.   IPS Pimen turnator la securitate trimis de
(20 feb 2013, 21:19:27
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, 23 octombrie 2012, că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţia Sa Pimen, a colaborat cu Securitatea.CNSAS a decis că arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, a colaborat cu Securitatea, furnizând informaţii cu privire la colegi ai săi şi unii membri ai diasporei, în perioada în care s-a aflat în misiune în Occident, trimis de Biserică.Vasile Zainea (IPS Pimen Zainea)a fost utilizat ca informator de IJ Suceava sub numele conspirativ Sidorovici în perioada 1975-1977.în perioada cât a funcţionat la Putna, a fost folosit uneori de organe în culegerea de informaţii despre unele elemente străine ce vizitau sau erau cazate la mănăstire" şi că datele obţinute le furniza verbal.După întoarcerea de la o specializare în Republica Federală Germania, la 30 iunie 1977, Vasile Zainea a fost înregistrat ca informator intern de DIE, cu scopul pregătirii lui "cu sarcini în exterior, având numele conspirativ Petru".
8.   Speranta de viata dupa moarte trimis de
(20 feb 2013, 21:21:47
Patriarhul Daniel a respins ieri ca alarmiste știrile care spuneau că speranța de viață în România este foarte mică, de numai 74 de ani. El a atras atenția că ar trebui să ne orientăm după un indicator mult mai important, care ne plasează pe un loc fruntaș în Europa. “La capitolul speranță de viață după moarte, românii stau excelent, aceasta fiind de o eternitate pentru bărbați și ceva mai mult pentru femei. E lucru știut că femeile trăiesc mai mult”, a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Române. Rapoartele Comisiei Europene indică faptul că românii trăiesc nu doar mult după moarte, ci și bine. Potrivit experților de la Bruxelles, majoritatea conaționalilor noștri ajung în Rai, deoarece se spovedesc în fiecare an de Paște și de Crăciun și au grijă să moară abia după ce le-au fost iertate păcatele.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei