Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 41 (5248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În cazul Cimpoiaşi

Telefonul tânărului sechestrat, bătut şi şantajat să dea 10.000 de euro, interceptat de anchetatori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cazul tânărului sechestrat în apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi, în vârstă de 39 de ani, zis „Cimpa”, din municipiul Suceava, tânăr bătut şi şantajat să dea 10.000 de euro, anchetatorii au interceptat telefonul victimei.

După ce a reclamat fapta la poliție (în octombrie 2012), Marian Moşneagu, în vârstă de 29 de ani, a avut telefonul ascultat, anchetatorii vrând să se convingă că acesta spune adevărul.

Moşneagu a fost victima unei experiențe traumatizante, fiind sechestrat pe motiv că s-a lăudat în oraş că are protecţia lui „Cimpa”, zvon care ar fi dus la incendierea BMW-ului acestuia din urmă.

La data sechestrării (21 octombrie 2012), în apartamentul lui „Cimpa” se mai aflau şi Dumitru Bârtoiu, de 39 de ani, alias „Dan Popovici”, din Şcheia, şi Laurenţiu Ionuţ Plopan, de 33 de ani, din municipiul Suceava. Cei trei au fost trimiși recent în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru şantaj şi lipsire de libertate.

Cei 10.000 de euro pe care i-ar fi cerut victimei erau în contul BMW-ului incendiat, reprezentând contravaloarea pagubelor.

Potrivit procurorilor, „Cimpa” l-ar fi lovit pe Moşneagu cu un baston telescopic, Plopan cu pumnii, iar Bârtoiu cu un patent peste degetele de la o mână, rupându-i şi un dinte.

Moşneagu era externat de câteva zile din spital, după ce în august 2012 a fost victima unei tentative de omor calificat, într-o sală de jocuri din cartierul George Enescu, agresorul de atunci, Ilie Paul Buruiană (39 de ani), din localitate, agent de pază, fiind condamnat acum două zile de Tribunalul Suceava la trei ani şi jumătate de închisoare.

 

Victima se teme de eventuale acte de răzbunare

Telefonul lui Marian Moşneagu a fost pus sub ascultare pe 23 octombrie 2012, în baza unei autorizaţii emise de Judecătoria Suceava, la două zile de la episodul sechestrării din apartamentul lui Cătălin Cimpoiaşi.

Într-una dintre convorbirile telefonice, victima vorbea cu prietena sa şi îşi arăta îngrijorarea în legătură cu posibile acte de răzbunare ale prietenilor lui Cimpoiaşi.

În discuţia purtată la telefon, Marian Moşneagu îi cere prietenei sale, care l-a anunţat că trece pe la el, să aibă grijă să nu fie urmărită: „Ai grijă cum vii. Şi te uiţi tot timpul să nu fie vreo maşină, cineva în maşină, da! Pe aici prin faţă să te vadă că vii la mine”; “Da mie nu-mi trebuie, Anca, să fie în puşcărie, eu vreau să fiu lăsat în pace şi familia în pace”; „Vezi tu când vii, când vii, te uiţi tot timpul, Anca, când vii la mine, să nu te vadă că vii la mine”; “Te uiţi, să fii atentă şi în spate, te uiţi şi în maşini, şi în faţa blocului”; “Vezi tot timpul să nu fii urmărită...”.

 

„Dacă eram măcar cu 1% vinovat”

Relevantă este şi o discuție purtată pe data de 17 noiembrie 2012 de Marian Moşneagu cu un prieten de-al lui.

„Marian Moşneagu: Dacă eram măcar cu 1% vinovat, să fi spus cineva la cineva ceva, dar n-am zis nimic, înţelegi, numai în faţa blocului am stat cu tine, în faţa blocului am stat, atât.

Prieten: Ştiu, ştiu.

MM: Ăsta-i motiv, cine ştie cine i-o dat lui foc, ce mafie au ei, ce fac ei, cu ce se ocupă ei, cine i-o dat lui foc.

P: Da, da.

MM: Ca să scoată bani pe mașină, şi dacă-l prostesc pe prost, îl speriem şi... Dacă avea de bătut putea să-mi deie peste tot, şi-n cap şi..., da numai la picioare voia să-mi deie, atâta.

P: Da, el ca să nu lese urme.

MM: Da... Mi-o rupt dinții așa în gură... Mi l-o rupt, mi l-o rupt ăsta, Bârtoiu mi l-o rupt dintele.

(...)

MM: Da ei numai proşti din ăștia găsesc, îi terorizează, îi bate, să-i sperie, nu o avut nimeni tupeul să-i deie la gardă. Ce-o zis ei: facem bani, ei crede că 10.000 de euro se iau din drum, aşa.

P: Da, că 10.000 de euro cresc în copaci ăi...

MM: Cum mi-a spus că dacă nu, faci două fapte, să fii omul meu de două ori.

P: Da, păi doar să intri la pușcărie pentru...

(...)

MM: Capul îmi exploda de durere, să-mi bag p..a, nu mai puteam.

P: Bietul frate, ce să le faci la trei hojmălăi de ăștia şi mari... dă-io dracu, nesimțiți așa... Îs umflați cu... heroină, cu astea de-a lor, de unde forţă.

MM: Nici măcar nu mă interesează de ei, nici măcar... doar să păţesc Doamne fereşte ceva, doar din cauza lor, înţelegi? Doar n-am duşmani, n-am pe nimeni, n-am nimic, nici o problemă cu nimeni. (...) N-am nevoie de banii lor, înţelegi! N-am avut niciodată nevoie de bani la nimeni. Da ei ştiind prin ce-am trecut şi aşa şi n-am fost dator la nimeni cu nimic, nu am zis nimic la nici unul, niciodată, atâta doar: salut, salut...”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telefonul tânărului sechestrat, bătut şi şantajat să dea 10.000 de euro, interceptat de anchetatori.
 Vizualizări articol: 1815 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.08/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 12 voturi
Telefonul tânărului sechestrat, bătut şi şantajat să dea 10.000 de euro, interceptat de anchetatori3.1512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prosteala pe fatza... trimis de
(20 feb 2013, 19:54:51
Cheie de doi lei...daca astea sunt probe e jale,sanky vorbea el cu un ,,prieten,,si a inceput asa de la sine putere,,Da... Mi-o rupt dinții așa în gură... Mi l-o rupt, mi l-o rupt ăsta, Bârtoiu mi l-o rupt dintele.,,!!laughing)
Mah baieti,aratati-mi mie unul,o singura persoana care-i spune lui Popovici in Suceava,,Bartoiu,,!!!!!!!!
Prosteala de grupa mica dar probabil ca asta-i sistemul,tot la acelasi nivel cu prosteala..!!
Daca era intr-adevar o convorbire surprinsa spontan..nu suna asa ca dupa dictarelaughing..eventual..,mi-a rupt dintii Dan,Pop,Popovici...dar de Bartoiu nu se pomenea sub nici o forma!!
Nu tzine!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei