Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mâine

„Presa moare, dar nu se predă”, documentarul realizat de Sorin Avram, difuzat în premieră la TV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filmul documentar „Presa moare, dar nu se predă”, realizat de cunoscutul jurnalist sucevean Sorin Avram, va fi difuzat în premieră la TV, mâine, 1 februarie, la ora 18.45, pe Intermedia TV.

Filmul, care va fi difuzat de câteva ori şi în reluare, poate fi văzut şi pe site-ul ziarului online condus de Cornel Nistorescu, cotidianul.ro, la rubrica „Imagini document”.

Documentarul vizează trecutul, prezentul şi viitorul ziarelor pe hârtie, încearcă să descopere cauzele care au dus la declinul presei tipărite, înghesuită tot mai mult „la colţ” de tăvălugul televiziunii şi al internetului, dar şi influenţa crizei economice în scăderea tirajelor sau chiar în închiderea unor publicaţii.

Unul din marile semne de întrebare abordate în documentar se referă tocmai la existenţa unui viitor pentru presa scrisă.

Filmările au fost făcute la sfârșitul lui 2011 şi la începutul lui 2012. Filmările şi montajul au fost realizate de Radu Crăciun, iar coloana sonoră de Ioan Gyuri Pascu.

Sorin Avram a explicat ce anume l-a stârnit în a face această analiză a presei tradiţionale, aflată într-un moment de cumpănă: „Ideea realizării acestui film mi-a venit când am constatat că din sutele de publicaţii naţionale, regionale şi locale existente la începutul anilor ’90 au mai rămas doar câteva. Şi, din câte se poate observa, numărul acestora este într-o continuă scădere. Din păcate. Am intervievat persoane cu experienţă în presă, cu care am vorbit despre cauzele care au condus la această situaţie: jurnalişti, conducerile publicaţiilor, distribuţie, lipsa de interes a publicului, criză economică, televiziune, internet şi amestecul politicului. Ţin neapărat să-i mulţumesc lui Stelian Nistor, fără de care nu aş fi putut realiza acest film”. 

Cei care au dat curs invitaţiei de a „diseca” trecutul, prezentul şi viitorul presei scrise sunt personalităţi ale mass-mediei româneşti, precum Cornel Nistorescu – directorul cotidianul.ro, Lucian Avramescu – poet şi jurnalist, Alice Năstase Buciuta – redactorul-şef al revistei „Tango”, Mircea Toma – jurnalist şi director al Agenţiei de Monitorizare a Presei „Active Watch”, Petre Mihai Băcanu – jurnalist, Petrişor Obae – editor paginademedia.ro, Doru Buşcu – redactorul-şef al săptămânalului „Caţavencii”, Iulian Comănescu – analist media şi Tudor Octavian – scriitor şi jurnalist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Presa moare, dar nu se predă”, documentarul realizat de Sorin Avram, difuzat în premieră la TV.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 10 voturi
„Presa moare, dar nu se predă”, documentarul realizat de Sorin Avram, difuzat în premieră la TV4.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentarii trimis de
(31 ian 2013, 13:28:33
qwer50, est f.acid si dur in comentarii....
fiecare are o meserie, o face mai bine sau mai rau, ziare au fost de cind e lumea si o sa mai fie, daca te deranjeaza de ce comentezi aici.....
nu intotdeauna imi place dl.Avram, dar trebuie sa-i respectam opiniile.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei