Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget 2013

300 de miliarde de lei vechi, pentru reparaţii stradale şi salubrizarea Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reparaţiile stradale, dar şi salubrizarea municipiului reşedinţă de judeţ vor fi printre cele mai importante capitole de repartizare a bugetului Sucevei pentru 2013.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că, deşi va mai trece aproape o lună de zile până când va putea fi adoptat bugetul, acesta este deja stabilit în mare, mai fiind aşteptate doar repartizarea cotelor defalcate de la bugetul de stat şi sumele de echilibrare de la Consiliul Judeţean.

„Aprobarea bugetului local al Sucevei se poate face la minim 15 zile după publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial, deci undeva spre finele lunii februarie. Cea mai mare parte din buget – 770 de miliarde de lei vechi, merg la învăţământ – aproximativ 32% din buget, 300 de miliarde lei vechi la Termica, 170 de miliarde lei vechi la străzi şi 130 de miliarde lei vechi la salubritate”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Astfel, reparaţiile stradale, asfaltările, dar şi lucrările de curăţenie stradală din timpul verii/cele de deszăpezire din timpul iernii, precum şi cele de colectare şi transport a gunoiului produs de populaţie vor beneficia de un buget de 300 de miliarde de lei vechi.

În condiţiile în care bugetul de stat va fi publicat în Monitorul Oficial în prima parte a lunii februarie, bugetul local al Sucevei ar putea fi adoptat în jurul datei de 25 februarie, dar nu înainte de aprobarea bugetului Consiliului Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de miliarde de lei vechi, pentru reparaţii stradale şi salubrizarea Sucevei.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
300 de miliarde de lei vechi, pentru reparaţii stradale şi salubrizarea Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 ian 2013, 11:53:10
inca din 2005 s-a facut denominarea . Cata vreme le mai trebuie jurnalistilor pentru a se obisnui?
1.1  RE: Comentariu trimis de
(31 ian 2013, 14:17:03
grea e viata cand i-ti imaginezi ca stii carte.... De exemplum nu am inteles de ce oamenii vorbesc in Ron iar pe bancnotele noastre scrie Leu.....
2.   Oare... trimis de
(31 ian 2013, 14:20:03
Oare va fi mai curat pe strazi? oare va fi ordine in oras?, oare vom avea asfalt drept si curat?, oare voi putea merge la containerul de gunoi fara sa ma murdaresc pana la glezne?, oare voi merge pe trotoar fara sa fiu nevoit sa merg pe strada printre masini?, oare vom avea spatii verzi civilizate?, oare ...... totul este o oroare
3.   Sa salvam spatiile verzi ce au mai ramas in oras! trimis de
(31 ian 2013, 15:28:18
Pina nu e prea tirziu, sa incercam sa salvam spatiile verzi ce au mai ramas in orasul nostru. Se stie ca de ani buni conducerea dezinteresata fura municipiului parcurile si asa f. mici! Orasul are mare nevoie de parcuri, flori si verdeața!
Din helicopter, orasul Suceava se vede cu foarte putine spatii verzi, dar plin-ochi de fel de fel de constructii, chiar pe fostele spatii verzi.
Parcurile sunt si ele diminuate si nu are nimeni in intentie sa amenajeze ceva. Deh, spatiile verzi nu aduc spagi grase.
Ce ne facem cu acesti conducatori marunti, mediocri care distrug verdeata, implicit si sanatatea ?
Exemplu:
Langa podul de la Scheia, in padure, apar vilele!
La Patinoar este pe cale sa dispara partea a doua a parcului de linga cladirea noua cu Traditii Populare!
La Piata Mica, linga Politie dispare curind cochetul parculet. Sunt deja constructii desuete acolo.
Linga spital parculetul cu doua banci arata jalnic, cred ca e pregatit pentru defrisare.

Se poate amenaja un nou LOC DE JOACA pentru copii:
Intre Statiunea Agricola si OMW este un loc potrivit pentru amenajarea unui minunat Spatiu de Joaca. Acolo sunt copaci inalti si loc suficient pentru amenajare, iar in acest fel ar fi descongestionat parcul de la Universitate si parcul nou de la monumentul Arhitectului Porumbescu. Vara sunt foarte multi micuti care nu mai incap in parcurile alea.
Sa determinam primarul sa nu mai ridice constructii, de nici o destinatie, decit la periferia orasului. Dar, peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc

Sa se amenajeze parcuri si miniparcuri cu verdeata si flori, cit mai multe cosuri de gunoi, banci pe trotuare,( ca in P. Neamt), copaci, arbusti decorativi,( in locul plopilor care fac mizerie), WC-uri, etc.
Asa si este cerinta Uniunii Europene, dar la noi nu se aplica!
4.   Leii... trimis de
(31 ian 2013, 18:10:44
Nu-i de vina ziaristul,de vina-i ÍECONOMISTU'din Areni,el vorbeste de lei vechi,sa-l inteleaga si consatenii...
5.   NEBUNI DE LEGAT trimis de
(31 ian 2013, 18:21:45
Voi cei ce conduceti acest oras chiar sunteti nebuni?
Cum sa dai o caruta de bani nenorocitilor care-au asfaltat in batjocura anul trecut , pana-n iarna si-n 3 (trei) luni e praf tot orasul? Am urcat astazi dinspre Scheia pe la LIDL, cratere de cel putin 200 mm ADANCIME si nu unul; nu este posibil asa ceva.
Respectivele firme si-au batut joc, dar altcineva plateste- CONTRIBUABILUL sucevean, care e din ce in ce mai saracit de excrocii care s-au perindat la putere din '89 pana astazi!
Meritati trasi in teapa toti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei