Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, pusă în discuţie pentru a patra oară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valoarea taxelor şi impozitelor locale pe care le vor avea de plătit sucevenii se decide din nou, astăzi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Suceava. Aceasta este cea de-a patra şedinţă de Consiliu Local în care se abordează tematica valorii taxelor şi impozitelor locale pe 2012, după ce, în decembrie 2012, a fost luată o decizie de păstrare a lor la nivelul anului 2012, în 8 ianuarie a mai avut loc o şedinţă în care ar fi trebuit să fie majorate, conform Codului Fiscal, dar luarea unei decizii a fost amânată până la apariţia unor lămuriri de la Guvern, pentru ca pe 12 ianuarie să aibă loc o nouă şedinţă extraordinară, în care s-a votat tot păstrarea lor la nivelul anului 2012.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus în şedinţa de astăzi trebuie luată o decizie, conform ultimei ordonanţe de modificare a Codului Fiscal, care obligă toate primăriile ce înregistrau arierate la data de 31 decembrie 2012 să majoreze taxele şi impozitele locale.

„Vom aduce din nou în discuţie actualizarea taxelor şi impozitelor locale cu 16.05%, adică nivelul inflaţiei, pentru taxele care trebuie plătite în 2013. Noi am aprobat deja în CL că rămânem cu taxele la nivelul anului 2012, dar această nouă ordonanţă ne obligă să facem actualizarea lor. Unde-i lege nu-i tocmeală. Nu este un capăt de ţară această majorare a lor, mai mult este discuţia decât sumele în sine”, a precizat Ion Lungu.

 

Cu cât se plăteşte mai mult la impozitul pe locuinţe

Edilul sucevean a dat şi o serie de exemple privind noile valori ale taxelor şi impozitelor care vor trebui achitate pentru locuinţele din municipiul reşedinţă de judeţ.

Astfel, pentru un apartament cu două camere (45 mp), din zona A, unde acum impozitul este de 104 lei, ca în 2012, noua valoare a impozitului va fi de 121 de lei – creşterea fiindde 17 lei.

La un apartament de 3 camere (65 mp) în zona A, impozitul care trebuia achitat la nivelul anului 2012 era de 150 de lei, dar, odată cu majorarea impusă de rata inflaţiei, proprietarii vor avea de achitat în plus încă 25 de lei, ajungând la un total de 175 de lei.

Cea mai mare creştere a sumelor datorate la bugetul local se va resimţi pentru proprietarii apartamentelor cu patru camere. De exemplu, pentru un apartament de 4 camere (75 mp) în zona A, pentru care la nivelul anului 2012 aveau de achitat un impozit de 174 de lei, majorarea cu 16.05% le se va resimţi printr-o creştere cu 28 de lei a sumelor datorate, adică un total de 202 lei.

Şeful municipalităţii sucevene a atras atenţia asupra faptului că sucevenii care îşi achită integral impozitele până la 31 martie beneficiază de o bonificaţie de 10%, încât majorarea impusă de Codul Fiscal nu se va resimţi decât într-o mică măsură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, pusă în discuţie pentru a patra oară.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 16,05%, pusă în discuţie pentru a patra oară5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un ping -pong... trimis de
(31 ian 2013, 22:44:21
Primarul a zis....dar atotputernicul si clarvazatorul Baisanu,...ce zice????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei