Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profituri ilicite

Om de afaceri, cercetat penal pentru o evaziune de aproximativ 250.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un om de afaceri din municipiul Suceava a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 de zile, după ce a fost pus sub acuzare pentru o evaziune fiscală de peste 250.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, Viorel Ştirbu (48 de ani), administrator al SC Caviano, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals intelectual, folosirea de acte falsificate la autoritatea vamală şi punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similar cu o marcă înregistrată, care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

 

Ilegalităţile de care este acuzat afaceristul

Faptele au fost comise în perioada 2006-2009, iar lista acuzaţiilor se întinde pe aproape două pagini în comunicatul IPJ Suceava. În august 2008, Viorel Ştirbu este acuzat că a achiziţionat şi introdus în gestiunea societăţii, în scop de revânzare, 64 de haine din piele purtând înscrisurile unei mărci înregistrate şi protejate pe teritoriul României, mărfurile fiind susceptibile a fi contrafăcute, prejudiciind titularul mărcii cu 9.000 de euro.

În perioada 2006-2007, susţin anchetatorii, omul de afaceri a importat mărfuri  de aproape 1.400.000 de lei, pe care le-a comercializat fără documente legale şi fără a înregistra în evidenţele contabile veniturile obţinute. În perioada septembrie 2007-august 2008, cel în cauză ar fi efectuat înregistrări incorecte în contabilitate, având drept consecinţă denaturarea raportărilor privind impozitul pe profit şi TVA de plată.

Viorel Ştirbu este acuzat, de asemenea, că în perioada septembrie 2007-2008 nu a evidenţiat operaţiunile comerciale efectuate de circa 1,8 milioane de lei, respectiv   vânzările de mărfuri şi veniturile încasate.

În a doua jumătate a anului 2007, afaceristul nu a înregistrat în evidenţa contabilă 28 de facturi fiscale în baza cărora a livrat mărfuri în valoare de 127.135 de lei către două societăţi din Suceava, sustrăgându-se de la plata impozitului pe profit în sumă de 2.218 lei şi a TVA în sumă de 20.296 de lei.

În perioada 2007- iunie 2009, se mai arată în comunicatul poliției, a ridicat din casieria societăţii suma de 2.730.640 de lei cu titlu de dividende ce nu puteau fi distribuite, fără a înregistra în contabilitate această operațiune, ascunzând astfel sursa impozabilă cu scopul de a evita plata impozitului. În cursul anului 2007 a efectuat mai multe importuri de mărfuri şi a depus la autoritatea vamală documente subevaluate, prejudiciind astfel bugetul de stat cu 18.144 de dolari SUA.

„Prin săvârşirea infracţiunilor menţionate s-a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în sumă de 1.013.241 de lei - evaziune fiscală, 9.000 de euro - punere în circulaţie mărfuri contrafăcute şi 18.144 de dolari SUA reprezentând taxe vamale, folosirea de acte falsificate la autoritatea vamală”, se mai arată în comunicatul IPJ Suceava, precizându-se că în cauză sunt continuate cercetările în vederea identificării şi a altor persoane implicate în săvârşirea infracţiunilor, precum şi stabilirea întregului prejudiciu cauzat bugetului de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Om de afaceri, cercetat penal pentru o evaziune de aproximativ 250.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Om de afaceri, cercetat penal pentru o evaziune de aproximativ 250.000 de euro3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei