Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doze insuficiente

Stocul de vaccin antigripal distribuit judeţului nostru a ajuns „pe zero”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat că, în săptămâna 21-27 ianuarie 2013, la nivelul judeţului s-au efectuat 640 de vaccinări antigripale, consumându-se întregul lot de vaccin antigripal primit de la Ministerul Sănătăţii, respectiv 11.560 de doze.

Reprezentanţii instituţiei au mai precizat că, în ultima săptămână, în judeţ au fost înregistrate şapte îmbolnăviri cu gripă, din care trei au fost confirmate de Laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucureşti. Două dintre cazurile de gripă confirmate sunt de tip A, iar cel mai recent diagnostic confirmat de institutul bucureştean este cel de gripă de tip B, în cazul unei paciente de 37 de ani, din municipiul Suceava. Cei trei pacienţi au fost internaţi în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava, formele de boală fiind medii şi cu evoluţii favorabile. „Restul cazurilor de îmbolnăvire au fost confirmate clinic, nefiind necesară trimiterea probelor către Institutul Cantacuzino”, au mai completat reprezentanţii DSP Suceava. Virusul gripal B determină apariţia unor epidemii mai puţin extinse şi se asociază cu forme mai puţin grave de boală decât cele determinate de virusul gripal A. Virusul gripal A produce îmbolnăvirea de gravitate medie sau mare, fiind responsabil de apariţia pandemiilor sau a epidemiilor extinse. Este cunoscut ca fiind cel mai agresiv virus de tip gripal. 

 

Aproape 3.000 de cazuri de viroze şi pneumonii, confirmate în ultima săptămână

Vremea foarte rece din ultimele zile a afectat sănătatea a aproape 3.000 de suceveni, aceştia fiind diagnosticaţi cu viroze sau pneumonii. În săptămâna 21-27 ianuarie 2013, 2.345 de suceveni s-au adresat medicilor prezentând afecţiuni ale căilor respiratorii superioare, iar 608 au fost diagnosticaţi cu pneumonie.

39 dintre bolnavii diagnosticaţi cu viroze au necesitat internare, cei mai mulţi dintre pacienţii spitalizaţi fiind bebeluşi. Copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani au fost cei mai vulnerabili, 722 de cazuri de afecţiuni ale căilor respiratorii superioare fiind confirmate în rândul acestora. Numeroase cazuri de viroze au fost confirmate şi în rândul sucevenilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani (519 cazuri).

Cât priveşte îmbolnăvirile de pneumonie, cele mai multe (148) au fost confirmate în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani. 97 dintre cei diagnosticaţi cu pneumonie au fost spitalizaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocul de vaccin antigripal distribuit judeţului nostru a ajuns „pe zero”.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Stocul de vaccin antigripal distribuit judeţului nostru a ajuns „pe zero”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei