Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Critici

Nechifor: Primarii au trecut „la caiet” lucrări realizate şi nefacturate în valoare de 25 de milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a criticat practica unor primari suceveni care nu au facturat unele lucrări pe care firme din diverse domenii le-au executat pentru administraţiile locale. Nechifor a precizat în şedinţa Consiliului Judeţean de ieri că această situaţie este din ce în ce mai deranjantă şi se aseamănă cu practica din „crâşmele din sate”, unde datoriile sunt trecute „la caiet”.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că în judeţul Suceava sunt foarte multe localităţi în care sunt lucrări realizate şi nefacturate, valoarea acestora, calculată până în momentul de faţă, fiind de circa 25 de milioane de lei. „Practic, pe lângă aspectul de încălcare a procedurilor şi a prevederilor legale, am certitudinea că nici măcar la această dată nu sunt cifrele reale. Mă aştept să fie sume mult mai mari”, a spus Cătălin Nechifor. El a mai adăugat că pe lângă valoarea lucrărilor realizate şi nefacturate, primăriile din judeţ mai au arierate de aproximativ 22 de milioane de lei (220 de miliarde de lei vechi). „Există o practică nesănătoasă, de a trece la caiet aceste lucrări şi lucrurile nu sunt deloc în ordine. După cum vedeţi, şi în discuţiile cu FMI se pune foarte mare accent pe plata de arierate în aşa fel încât în 2014 România să nu mai înregistreze restanţe”, a arătat preşedintele CJ Suceava.

Cătălin Nechifor a precizat că unele primării din judeţ au datorii din 2008 sau 2009, deşi au beneficiat de fonduri importante în perioada fostei guvernări. „Mi-aş dori ca în acest an să avem capacitatea financiară să putem să ducem la zero aceste datorii, pentru a ieşi la lumină şi pentru a da cu adevărat posibilitatea autorităţilor publice locale să treacă la o nouă etapă, din 2014, când vor fi disponibile alte finanţări europene”, a declarat Nechifor.

Şeful administraţiei judeţene a dat câteva exemple de primării care au lucrări realizate şi nefacturate, amintind de Rădăuţi – 1,3 milioane de lei sau Liteni – 1,7 milioane de lei. Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că sunt şi primării care nu se află în această situaţie, cum ar fi cele din Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni.

El a subliniat că în judeţul Suceava sunt primării care deşi au primit sume importante de bani în perioada în care administraţia judeţeană era condusă de PDL, în momentul de faţă înregistrează datorii la furnizori. „Nu vreau să comentez foarte mult, dar am sentimentul că în câteva localităţi s-a făcut uz de o practică neortodoxă. Este greu de înţeles ce s-a întâmplat cu banii în aceste localităţi şi de ce s-a ajuns în această situaţie. Din acest motiv am cerut o informare la zi, pentru a putea să decidem pe cale de consecinţă”, a spus Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Primarii au trecut „la caiet” lucrări realizate şi nefacturate în valoare de 25 de milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1101 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor: Primarii au trecut „la caiet” lucrări realizate şi nefacturate în valoare de 25 de milioane de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   COMPLETARE trimis de
(30 ian 2013, 14:18:34
DOM' NECHIFOR,GUBERNA C-LUNG[FOSTA CAPITALA DE JUDET,CURATA,CIVILIZATA SI PROSPERA]ESTE INTR-O MARE HAZNA.NU DEGEABA UNII FUNCTIONARII,MERG LA GHICITORI SAU LA POPI SA LE CITEASCA IN SALTIRE,PROBABIL SUNT CURIOSI SA VADA CATI ANI VOR PRIMI,SUB PAZA STRICTA.UNII SUNT ,,RECIDIVISTI'' LA JAF,PROVIN DIN INTREPRINDERI PE CARE LE-AU FALIMENTAT INTENTIONAT SI PREMEDITAT.
INTREBATI PRIMARUL CEL ALES,UNDE SUNT MASINILE PTR PRODUCTIE DE LA CEL MAI MARE DATORNIC DIN JUDET,RESPECTIV SC MONTANA SA???DIN CE MOTIVE A ,,ARS'' O PARTE DIN ARHIVA FABRICII,CARE AU FOST CAUZELE INCENDIULUI???
RELATII SUPLIMENTARE - LA PRIMARUL GENERAL,MATINAL,JOVIAL SI FARA CAL!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei