Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Şocant

O copilă de clasa a şasea va naşte în curând. Tatăl este un elev de clasa a opta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Idila dintre doi copii din municipiul Rădăuţi, colegi de şcoală gimnazială, s-a transformat într-o poveste de viaţă cu implicaţii deosebite în viitorul lor. Ea, elevă de clasa a VI-a, a împlinit recent 14 ani şi a renunţat la şcoală pentru că peste câteva luni va naşte. El, elev în clasa a VIII-a la aceeaşi unitate de învăţământ, va sărbători în vară, din calitatea de tată, vârsta de 16 ani. Cine s-a putut gândi că doi copii care se jucau împreună pe afară, sau în casă, pe calculator, să facă aşa ceva?

În primăvara anului trecut, între cei doi copii, elevi la Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi, s-a înfiripat o prietenie care ulterior s-a transformat într-o idilă adolescentină. Relaţia nevinovată dintre cei doi era cunoscută de părinţii ambilor şi nu a existat zi în care copiii să nu se întâlnească. Însă, în preajma sărbătorilor de Crăciun, mama fetei a observat ceva anormal în comportamentul fiicei sale şi imediat după sărbători, după ce a consultat un medic, a aflat că adolescenta era însărcinată. „Ei erau prieteni, băiatul venea în fiecare zi la noi, şi dimineaţa se întâlneau şi mergeau împreună la şcoală. Cine s-a putut gândi că doi copii care se jucau împreună pe afară, sau în casă, pe calculator, să facă aşa ceva? De-acum, dacă s-a întâmplat, asta e! Fata nu mi-a spus nimic pentru că i-a fost frică. Eu am văzut că ceva nu-i în regulă şi am dus-o la spital. Acolo am văzut că este însărcinată şi că sarcina este mare... S-a întâmplat, sunt doi copii, băiatul are 15 ani, ce poţi să-i ceri? Sau fetei, ce pot să-i fac? Asta-i situaţia, acum să-i tai capul? Unde mănâncă ea, va mânca şi copilul ei...”, spunea ieri după-amiază mama fetei.

 

„Când se va naşte copilul, îl voi înfia...”

Mama copilei care va naşte peste circa patru luni, a acceptat situaţia fără nici un fel de reproş şi a decis să-şi adopte nepotul cu acte în regulă, imediat ce acesta va veni pe lume. Cât despre fiica sa, nici nu concepe ca aceasta să nu-şi continue şcoala din toamna viitoare: „Au avut o relaţie mai îndelungată, el chiar a vrut să o ia acasă... Eu nu sunt de acord, pentru că fata mea nu-i de măritat la vârsta de 14 ani. Am discutat cu părinţii băiatului, au fost şi ei cu fata pe la ecografe, i-am făcut tot ce trebuie, analize şi celelalte, a fost luată în evidenţă la spital... De asta vă spus că nu e nici o problemă cu părinţii băiatului. Când se va naşte copilul, îl voi înfia eu. Am retras-o de la şcoală, am dus şi cărţile acolo, dar de la toamnă fata va merge mai departe la şcoală...”

 

Nu ieşeau cu nimic în evidenţă din punct de vedere comportamental

Viitoarea mamă, care a repetat un an şcolar, se reîncadrase în procesul de învăţământ şi făcea parte din categoria elevilor care nu ieşeau cu nimic în evidenţă la şcoală din punct de vedere comportamental. Marcela Ţugulea, directoarea Şcolii „Regina Elisabeta”, a afirmat: „Eleva din clasa a VI-a a depus la noi o cerere foarte clară, prin care anunţa că pleacă în Anglia. Aceasta este problema oficială de care ştie directorul şcolii. Se vehiculează în afara unităţii de învăţământ că ar fi o situaţie mai sensibilă, dar după cum ştiţi, noi nu suntem abilitaţi să facem asemenea controale medicale... Eleva, care este de etnie romă, a venit permanent la şcoală, a avut rezultate acceptabile, însă nu poţi intra în anumite aspecte intime ale copilului, prin urmare tot ce este în afara cererii oficiale este altceva... Repet, mama copilului a depus o cerere la noi, la începutul lunii ianuarie, prin care ne anunţa că pleacă împreună cu fiica ei în străinătate”.

De aceeaşi părere este şi profesoara Maria Telişcă, diriginta clasei: „Eleva noastră era un copil liniştit, care a avut o evoluţie bună la şcoală, a avut medii peste 6... Comportamentul ei nu ieşea din tiparele normale cu nimic. Fetiţa a rămas repetentă un an, a venit în clasa a V-a la noi, şi chiar am apreciat-o că s-a schimbat în bine, la capitolul învăţătură şi disciplină”.

 

Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor

Cazul celor doi copii a intrat şi în atenţia poliţiştilor rădăuţeni, care s-au sesizat din oficiu şi i-au întocmit băiatului de 15 ani dosar penal sub acuzaţia de „act sexual cu un minor”. Potrivit primelor investigaţii întreprinse de oamenii legii, cei doi adolescenţi au întreţinut relaţii intime în mai multe rânduri, de comun acord, în intervalul iulie-decembrie 2012, la locuinţa părinţilor băiatului. Urmează ca adolescentul să fie expertizat de medicii legişti, însă, în condiţiile în care este minor şi nu a infirmat legătura cu fata de 14 ani, cel mai probabil, legea va fi mai „blândă” cu acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O copilă de clasa a şasea va naşte în curând. Tatăl este un elev de clasa a opta.
 Vizualizări articol: 7187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
O copilă de clasa a şasea va naşte în curând. Tatăl este un elev de clasa a opta3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   .... trimis de
(30 ian 2013, 12:08:33
cum adica act sexual cu un minor, plus dosar penal...da ce baiatul nu mai poate de adult ce e la 15 16 ani...nici macar la varsta de 18 ani nu poti considera o persoana adulta care sa judece limpede,si sa fim seriosi din cate scrie aicea nu sa facut nici o plangere la politie, pentru ce se baga ei aiurea daca amandoi eu decis sa intretina relatii sexuale....de ce nu se fac mai multe proecte in care,macar de 2 ori pe an, in scoli sa mearga un psiholog si sa tina niste ore in care sa le explice copiilor anumite chestii legate de viata....
2.   * trimis de
(30 ian 2013, 12:57:42
curiozitatea ( + internetul) te-mping spre "cercetare"
adicălea , ceee .. n-am şi io bărbăţie ? iar ea.... n-are şi ea ceva ?happy
focul să-l aprindem şi să-ntindem seva
să vedem ..o fi bine ?!big grin ( şi-a fost ! c-a fost cu repetare !!! )happy
( jur .. pe mama ei, n-am făcut altceva , pe cuvânt de onoare )happy

2.1  RE: * trimis de
(30 ian 2013, 23:45:30
...becedare, de obicei ignor continutul "catrenelor" talee, dar de data asta te-am ochit si observ ca ai dreptate. De data asta...
3.   @puiutz trimis de
(30 ian 2013, 13:54:02
da copile, actul sexual cu un minor se sesizeaza din oficiu, adica nu trebuie depusa vreo plangere de cineva. Si da, de la varsta de 14 ani, se raspunde penal!
ghinionul pitiponcului e ca piranda a ramas bortoasa, altfel.. nu s-ar fi sesizat nimeni...
iar tu, mai treci pe la scoala ca ai grave probleme cu limba romana...
3.1  RE: @puiutz trimis de
(30 ian 2013, 15:36:00
din pacate esti unul din aceia care sau resemnat cu ideea ca e bine asa...daca doamne fereste copilul tau face greseala si lasa pe una insarcinata, va fi chemat in fata instantei si va primi o pedepsa de vreo 2 ani ca nah era minora,cum ai reactiona...ti se pare corect sa se intocmeasca dosar penal daca cei doi au fost de acord...nu cred ca legea iti impune sa feci copil la o anumita varsta...dar de ce doar baiatul a fost tras la raspundere?cumva se face discriminare intre sexe?
3.2  RE: @puiutz trimis de
(30 ian 2013, 16:00:55
PFFFFUI.. ESTI PRAF AMICE..(desi dupa felul in care scrii pari a fi femeie)
nu-mi pierd timpul sa iti explic cum e cu legea.. pune mana si citeste daca ai neclaritati...
si da, e corect ca puslamaua sa plateasca penal chiar daca a fost act liber consfintit!!!! asa e legea si nu e negociabil!
4.   Mda.. trimis de
(30 ian 2013, 15:02:19
daca se mentiona din prima ca is de etnie nu mai era nevoie de explicatii... lucrurile astea is mult prea commune la ei. oricum + pt journalist pt tehnica de marketingbig grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei