Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Noi taxe

Coplata impusă de Ministerul Sănătăţii nu ar acoperi nici jumătate din costul lunar al medicamentelor de la Spitalul Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conform unui comunicat emis de Ministerul Sănătăţii (MS) în cursul zilei de luni, de la data de 1 martie 2013 se va introduce coplata în sistemul sanitar.

Potrivit documentului, „la propunerea Ministerului Sănătăţii, FMI a acceptat introducerea unei coplăţi modice doar la nivelul spitalului, ca mecanism de control al internărilor nejustificate, fictive şi a raportărilor false. Menţionăm că această formă de coplată va fi aplicată numai în spitale, acolo unde şi costurile sunt mai mari. În acest caz, coplata va fi plătită la externare”.

Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriul de specialitate, nici persoanelor exceptate prin lege, respectiv copii, gravide, pensionari cu venituri mai mici de 740 de lei, bolnavi incluşi în programele naţionale de sănătate sau veterani de război.

Totodată, potrivit reprezentanţilor ministerului de resort, coplata va reprezenta o sursă de finanţare ce va ajuta la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale.

Conform lui Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, această taxă modică reprezintă mult prea puţin comparativ cu cheltuielile pe care le are un spital.

„În cazul în care cuantumul acestei taxe ar rămâne la 10 lei, consider că este o sumă modică ce nu e apăsătoare pentru bolnavi, ea având caracter de simbol. În Spitalul Judeţean, anual sunt circa 40.000 de bolnavi internaţi, dintre care 20.000 sunt exceptaţi prin lege de la plata acestei sume. Rămâne ca doar 20.000 să achite cei 10 lei. La un calcul simplu, suma totală care s-ar cumula lunar din plata acestei taxe nu ar acoperi nici măcar jumătate din costurile medicamentelor de la Spitalul Judeţean şi nici nu ar acoperi costul total al materialelor sanitare folosite în unitate, în decursul unei luni de zile”, a explicat Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coplata impusă de Ministerul Sănătăţii nu ar acoperi nici jumătate din costul lunar al medicamentelor de la Spitalul Judeţean.
 Vizualizări articol: 914 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Coplata impusă de Ministerul Sănătăţii nu ar acoperi nici jumătate din costul lunar al medicamentelor de la Spitalul Judeţean5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECOMANDARE trimis de
(30 ian 2013, 14:07:48
MS SA INCERCE UN IMPRUMUT LA MAFIA INTERNATIONALA FARMACEUTICA.CATIVA MEDICI DE FAMILIE,BUNI DE ANCHETAT,II PUTEM ,,OFERI'' NOI.
CEI CU SIMPOZIOANELE PRIN DIFERITE LOCATII TURISTICE.
MAI INTREBATI PE SEFA LOR DE LA SUCEAVA,SAU LA DSP,PE UNU' A Mb TEI,SIGUR NU SUNT STRAINI DE ACESTE SIMPOZIOANE.ORICUM O SA APARA SURPRIZE MARI CAT DE CURAND! O ZI SANATOASA!
2.   ..... trimis de
(30 ian 2013, 21:30:05
Propun ca restul sa fie acoperit din spagile pe care le vor functionarii spitalului...S-ar numi autogestiune.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei