Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ce dopaj la patinaj?!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spania a mai cucerit un titlu mondial la un sport de echipă, handbal, de o manieră comparabilă cu fotbalul, ceea ce înseamnă surclasarea adversarului pe toate planurile. Anul trecut, la Europene, fotbaliştii iberici i-au redimensionat pe italieni, iar acum, la sportul cu mingea mică, danezii au fost cei abuzaţi. Ce vreau să extrag din aceste rezultate este în primul rând superioritatea tehnică şi tactică. Sigur că fizicul poate face diferenţa şi la sporturile de îndemânare, dar altceva a sărit în ochi în disciplinele respective. Cârcotaşii care pun succesele sportului spaniol exclusiv pe seama anumitor substanţe sunt puşi în mare încurcătură de un uimitor triumf al unui sportiv spaniol,  Javier Fernandez pe numele său, la… patinaj artistic! Într-un sport în care Spania n-avea absolut nici o tradiţie, tânărul cu pricina a fost realmente fermecător, a transpus pe patine mersul vagabondului Charlot, cu teme muzicale din filmele binecunoscute pe fundal. Când a ajuns la minunata temă din Limelight (Luminile rampei sau Candilejas, cum frumos spun spaniolii), una compusă de însuşi Chaplin, a ridicat efectiv publicul în picioare. Interesant, Javier Fernandez a mai prezentat la un turneu de Grand Prix exerciţiul pe muzica din filmele lui Chaplin, dar a căzut după prima săritură dificilă. Acum doar s-a dezechilibrat uşor după ce a legat alte două elemente complexe. Dar partea tehnică, altfel foarte îndrăzneaţă, a fost eclipsată de expresivitatea interpretării artistice, iar medalia de aur parcă n-a stat niciodată mai firesc pe pieptul unui patinator. Căutaţi-l pe youtube, vă va plăcea, nu încape îndoială.

Câteva vorbe şi despre performerul fotbalistic al etapei. A marcat 4 goluri, este argentinian şi produs al Barcelonei! Nu, nu-i Messi, dar s-ar putea să-l vedem lângă el la anul, la CM din Brazilia. Mauro Icardi fost împrumutat la Sampdoria pe când aceasta era în Serie B, a dat satisfacţie şi genovezii au activat clauza de cumpărare, catalanii cedându-l parcă prea uşor şi pe prea puţini bani. Şi iată-l acum, la nici 20 de ani, marcând  4 din cele 6 goluri cu care echipa sa a îngropat-o pe cea a lui Bergodi, Pescara. Iar Icardi nu e la prima ispravă din 2013, el reuşind, practic de unul singur, s-o învingă pe Juve la Torino! Va fi interesant de văzut pe câte milioane îl va vinde Doria pe acest băiat şi mai ales cui!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce dopaj la patinaj?!.
 Vizualizări articol: 906 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce dopaj la patinaj?!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei