Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani în plus

Judeţul Suceava va primi de la bugetul de stat cu 42,8 milioane de lei mai mult decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava va primi în acest an, de la bugetul de stat, o sumă mai mare cu 8,2% decât cea primită anul trecut, asta însemnând 42,789 de milioane de lei în plus. Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a arătat că prin proiectul Legii bugetului de stat pe 2013, judeţul nostru va primi suma de 564,477 milioane de lei, în timp ce în 2012 i-au fost alocate 521,688 de milioane de lei. Nechifor s-a referit în special la suma destinată pentru echilibrarea bugetelor locale, care se ridică la 86,886 de milioane de lei, precizând că aceasta va fi repartizată corect şi echitabil în baza unor reguli pe care le va stabili în urma consultărilor cu primarii. „Aceste creşteri ale bugetului sunt foarte bine-venite şi o să facem astfel încât, după consultarea publică cu autorităţile locale, să încercăm să decidem prin vot o formulă care să acopere nevoile existente. În primul rând este vorba de repartizarea sumei de circa 87 de milioane de lei care va fi destinată echilibrării bugetelor locale. Vrem să facem împărţirea în baza unei formule care să ţină cont de nevoile din localităţi, dar şi de situaţia pe care aceste autorităţi publice locale o au în această perioadă. Sunt foarte multe localităţi care, deşi anul trecut au primit sume mari de la Guvern şi de la Consiliul Judeţean, înregistrează datorii mari pentru lucrări efectuate şi nefacturate”, a declarat Nechifor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai amintit că pentru drumurile judeţene, Suceava va primit în acest de la bugetul de stat în jur de 13 milioane de lei, faţă de 11,436 de milioane de lei anul trecut. „Din păcate, în mandatul anterior s-au angajat câteva lucrări fără să fie prevedere bugetară, cum ar fi drumurile din campanie şi care au rămas de plătit acum, dar vom încerca să ne descurcăm cu aceşti bani astfel încât reţeaua de drumuri judeţene să fie modernizată şi să avem drumuri de calitate”, a spus Nechifor. Bugetul judeţului pe 2013 va fi aprobat cel mai probabil pe la sfârşitul lunii februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava va primi de la bugetul de stat cu 42,8 milioane de lei mai mult decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Judeţul Suceava va primi de la bugetul de stat cu 42,8 milioane de lei mai mult decât anul trecut5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numai teorii... trimis de
(30 ian 2013, 11:59:20
Teoretic vor primi mai mult, practic o mare  ☭ ...Dupa cum se va termina si centura si modernizarea aeroportului, asa se vor primi si banii asti. Deja ne-am obisnuit cu nebunul de Ponta, care uita si ce a zis ieri....dar important este pt tov. Nechifor ca il si crede...
2.   PROIECT trimis de
(30 ian 2013, 12:45:29
E doar proiectul bugetului...
2.1  RE: PROIECT trimis de
(30 ian 2013, 14:08:49
Un papagal care crede ca tot ce zboara se mananca....
E ghini la cald frati, i ghini di tat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei