Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze

Reţeta electronică creează discordie între medicii de familie suceveni şi medicii Spitalului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Medicii de familie din judeţ reclamă faptul că medicii din spitale nu prescriu reţete electronice pacienţilor la externare, punându-i în situaţia de a completa ei aceste documente, fapt ce contravine legii.

Medicul de familie Irina Badrajan, secretar în cadrul Colegiului Medicilor Suceava, susţine că Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” a fost prins pe picior greşit la începutul acestui an, de când reţetele electronice sunt obligatorii, iar în ceea ce priveşte medicii spitalului, aceştia nu au fost instruiţi suficient.

Conform Irinei Badrajan, „sunt probleme referitoare la informatizarea spitalului şi, ca urmare, medicii la care se internează pacienţii sau cei din ambulatoriul de specialitate la care se prezintă aceştia cu bilet de trimitere de la medicul de familie nu eliberează reţeta. Medicul specialist trimite pacientul înapoi la noi pentru a-i prescrie reţeta, ceea ce nu este legal. La externare, pacientul trebuie să plece cu reţeta aferentă specialităţii din secţia în care a fost internat, eu urmând să-i dau, abia peste o lună, reţeta cu tratamentul în continuare, pe baza biletului de trimitere şi a scrisorii medicale de la medicul specialist. Acelaşi lucru e valabil şi pentru ambulatoriu. Noi suntem foarte drastici în aplicarea acestei legislaţii, trebuie ca toată lumea să-şi facă datoria.”

Aceasta a mai povestit şi de anumite situaţii ilegale, când pacienţi care au statutul de internat al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava vin la cabinetele medicilor de familie pentru a le solicita eliberarea de reţete.

 

Reprezentanţii SJU Suceava vor ca medicii acuzaţi să fie nominalizaţi

Reprezentanţii SJU Suceava vor ca medicii de familie să îi nominalizeze pe specialiştii spitalului care încalcă legea. Totodată, aceştia neagă acuzaţiile aduse de medicii de familie, afirmând că sistemul funcţionează bine.

„Trebuie să existe cooperare între noi şi medicii de familie. În cazul în care ei sesizează anumite disfuncţionalităţi, ne pot sesiza acest fapt. Ei au o organizaţie profesională care îi reprezintă şi ar putea aşterne pe o hârtie cu antetul asociaţiei toate aceste sesizări, iar ulterior să transmită acest document conducerii spitalului. Putem garanta că măsurile vor fi foarte drastice. Dacă sunt cazuri individuale de medici care din comoditate nu prescriu aceste reţete, avem rugămintea ca numele lor să ne fie comunicat”, explică reprezentanţii SJU Suceava. Aceştia au mai declarat că dacă un pacient este prins că părăseşte spitalul fără a avea bilet de voie, este automat externat, iar dacă medicul de familie se confruntă cu o astfel de situaţie, trebuie să informeze spitalul cu privire la acest aspect.

Toleranţa celor de la cârma spitalului faţă de cei vinovaţi va fi zero, dat fiind faptul că unitatea e recent acreditată, iar interesul este de a-şi menţine o bună imagine.

Referitor la existenţa unor probleme de informatizare în spitalele sucevene, reprezentanţii CAS susţin că astfel de cazuri nu au fost semnalate de medicii din spitale şi că sistemul nu a întâmpinat probleme până în prezent. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta electronică creează discordie între medicii de familie suceveni şi medicii Spitalului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1222 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Reţeta electronică creează discordie între medicii de familie suceveni şi medicii Spitalului Judeţean5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei