Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Control poliţie

Foarte multe şcoli din judeţ, repetente la capitolul supraveghere video şi pază proprie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mare parte dintre unităţile de învăţământ din judeţ nu sunt bine puse la punct în ceea ce priveşte măsurile de securitate, prin sisteme de supraveghere video şi pază umană. Această realitate bine cunoscută a fost constatată şi de poliţiştii care în ultimele zile au fost angrenaţi într-o campanie de prevenire a violenţei şi a comiterii de infracţiuni între elevi.

Printre altele, oamenii legii au verificat câte unităţi de învăţământ au sisteme de supraveghere video ori pază umană.

“Au fost verificate 750 de unităţi de învăţământ preuniversitar, constatându-se faptul că doar 176 dintre acestea sunt dotate cu sisteme de supraveghere şi 118 sunt deservite de pază proprie sau asigurată prin firme de specialitate”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Prevenire a  Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

El a explicat că Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanei, nu face referire expres şi la unităţile de învăţământ, astfel că poliţia nu poate decât să informeze Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la aceste deficienţe şi să ceară o rezolvare a acestora. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei a transmis în teritoriu ca în şcoli să se pună un mai mare accent pe asigurarea măsurilor de securitate.

Poliţiştii au constatat că, în general, la marile unităţi de învăţământ din judeţ s-au luat măsuri de securitate, însă şi la acestea mai sunt multe lucruri de îmbunătăţit.

La capitolul exemple pozitive, inspectorul principal de poliţie a amintit de Grupul Şcolar Dumbrăveni. Acolo, după ce în mai 2007 un elev bătut în clasă a murit, s-a investit într-un sistem de supraveghere video performant, iar per ansamblu măsurile de securitate au fost mult îmbunătăţite.

 

180 de elevi chiulangii, 24 de cazuri de abandon şcolar

Campania demarată de poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii se numeşte „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor” şi a debutat în judeţ luni, 14 ianuarie.

„Dat fiind faptul că absenteismul şcolar a fost identificat ca punct iniţial în dezvoltarea ulterioară a unor comportamente de tip delictual în rândul tinerilor, la nivelul întregului judeţ au fost organizate acţiuni de depistare a tinerilor care absentează în mod nemotivat de la cursuri şi frecventează barurile din apropierea unităţilor de învăţământ. La nivelul judeţului au fost identificaţi 180 de elevi care absentau de la cursuri. De asemenea, s-au constatat 24 de cazuri de abandon şcolar”, a declarat inspectorul principal Ionuţ Epureanu. 

El a mai precizat că în 25 de şcoli au fost organizate activităţi de informare a tinerilor cu privire la absenteism şcolar, violenţă şi riscurile care decurg în urma implicării în comiterea de infracţiuni. 

Pentru susţinerea activităţilor de campanie a fost realizat şi un film educativ, denumit ,,Cheia e la tine!”. Filmul cuprinde mărturiile unor tineri încarceraţi în Penitenciarul pentru minori de la Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foarte multe şcoli din judeţ, repetente la capitolul supraveghere video şi pază proprie.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foarte multe şcoli din judeţ, repetente la capitolul supraveghere video şi pază proprie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei