Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suntem mai bogaţi?

Sucevenii care primesc subvenţii la căldură, mult mai puţini decât iarna trecută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii care au dosare aprobate pentru subvenţii la căldură sunt în număr mult mai mic decât beneficiarii din iarna trecută. Este vorba de numărul total de beneficiari, subvenţiile pentru încălzirea locuinţei fiind de trei tipuri: pentru cei racordaţi la sistemul centralizat, pentru cei care se încălzesc cu lemne şi pentru posesorii de centrale pe gaz metan.

Conform datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, la subvenţia pentru încălzirea locuinţei pe lemne au fost aprobate  25.742 de dosare, faţă de nu mai puţin de 38.072 iarna trecută. Aşadar, cu aproximativ 13.000 mai puţini beneficiari.

Mai puţine sunt şi subvenţiile pentru cei racordaţi la sistemul centralizat (cei mai mulţi beneficiari sunt din municipiul Suceava). Au fost aprobate pentru această iarnă 6.505 dosare, faţă de aproape 8.000 iarna trecută.

Situaţia este diferită doar la a treia categoria de subvenţie, cea pentru persoanele care au centrale pe gaz metan.  La debutul actualului sezon rece au fost aprobate 2.929 de dosare, faţă de doar 1.813 în iarna trecută. Această creştere este explicată de orientarea multor suceveni către sisteme de încălzire proprii pe bază de gaz metan. 

Per total, la cele trei tipuri de subvenţii, scăderea numărului de dosare este mare, fiind cu peste 13.000 mai puţini benefiiciari.  

Faptul că mulţi suceveni nu s-au mai încadrat în limitele impuse de lege se leagă într-o măsură importantă de restricţiile impuse prin lege, referitoare la bunurile deţinuite de beneficiari şi economiile acestora.

Conform legii, nu beneficiază de ajutorul financiar familiile sau peroanele singure care posedă clădiri sau alte spaţii locative în afară de locuinţa de domiciliu sau autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1.600 de metri cubi.

De asemenea, o altă prevedere care a triat numărul de beneficiari stipulează că nu pot fi acordate subvenţii celor care deţin depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei, precum şi celor care au împrejurul locuinţei terenuri intravilane care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană sau 2.000 de metri pătraţi în zona rurală.

O altă restricţie impusă de legiuitori este deţinerea a peste două hectare de teren extravilan sau a peste trei bovine, cinci porcine, 20 ovine ori 15 familii de albine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care primesc subvenţii la căldură, mult mai puţini decât iarna trecută.
 Vizualizări articol: 912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii care primesc subvenţii la căldură, mult mai puţini decât iarna trecută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei