Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mister

Căprioară măcelărită pe stadionul din Vama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sfâşiată de colţii câinilor sau măcelărită de oameni, pentru carne? Acesta este misterul care învăluie ciudata apariţie a rămăşitelor unei tinere căprioare pe terenul stadionului comunei Vama, descoperită acolo ieri dimineaţă.

În vreme ce localnicii spun că aceasta a venit pe stadion, în căutare de mâncare, şi a fost încolţită de câinii care umblă liberi pe uliţele satului, rămăşiţele din teren indică mai mult un caz de braconaj, sau cel puţin, de însuşire a cărnii căprioarei.

Mai exact, din căprioara care se spune că a fost atacată de câini nu a mai rămas nimic, sau aproape nimic. Blana, fără vreo urmă de carne şi capul. Nici urmă de oase, nici măcar coloana vertebrală, nu măruntaie şi nici urme consistente de sânge, în afara câtorva mici pete diluate în zăpadă.

Paznicul stadionului din Vama, Viorel Bălan, spune că a găsit căprioara joi dimineaţă, cu vreo patru câini în jur.

„Nu e prima oară când vin căprioarele aici, pădurea este aproape. Coboară de pe munte că nu au mâncare. A fost secetă anul acesta, iar fân în pădure nu este. Câinii băteau pe la 2.00 azi-noapte, iar eu am găsit-o dimineaţă, pe la 7.00, că noaptea nu vedeam nimic”, povesteşte Viorel Bălan.

În locul în care ne arată că a găsit căprioara, mai bine zis ce a rămas din ea, este doar puţin bătătorită zăpada şi vagi urme de sânge.

Paznicul stadionului spune că vina morţii căprioarei o poartă cei care nu le-au hrănit în pădure.

„Căprioarele vin des aici, să caute mâncare, dar le fugăresc. Dar câinii...să vină mâncarea la ei şi să n-o mănânce?”, adaugă  Viorel Bălan.

Versiunea sa este în schimb contestată de vânători cu experienţă, care spun că dacă ar fi fost prinsă şi sfâșiată de câini, din căprioară trebuiau să mai rămână o mulţime de resturi de carne, oase, măruntaie, dar şi mult sânge şi diverse resturi, împrăştiate o distanţă de minim cinci metri în jurul cadavrului.

Practic, în acest caz, căprioara a fost jupuită de blană şi lăsată fără pic de carne, chiar de la baza craniului, modul în care s-a acţionat la desprinderea coloanei vertebrale de cap indicând clar intervenţia umană.

Zona în care au fost găsite resturile căprioarei aparţine unui fond de vânătoare gestionat de AJVPS (Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Suceava).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căprioară măcelărită pe stadionul din Vama.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 6 voturi
Căprioară măcelărită pe stadionul din Vama4.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caini cu dosar de port de arma alba. trimis de
(18 ian 2013, 11:09:26
Al naibi de macelari sunt cainii aia,
2.   AJVPS=incompetenta trimis de
(18 ian 2013, 12:43:02
Institutia comunista denumita AJVPS nu mai organizeaza de mult actiuni in adevaratul sens impotriva braconajului. Sa nu mai discutam de hrana care ar trebui sa fie administrata in teren in perioada de iarna si care este practic inexistenta. Desi in hartii apare taaare multa.....La acest moment pentru ei activitatea cinegetica =impuscat si nimic altceva....
Cat despre politie ce sa mai vorbim! Taaaare buna mai este fripturica si carnatul mocca.......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei