Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înşelăciuni

Escrocul care păcălește suceveni cu pensii mărite şi „pile” la doctori a mai făcut o victimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

De mai multă vreme, un individ rămas neidentificat păcăleşte persoane în vârstă pe raza municipiului Suceava, luând diferite sume de bani sub pretextul că le poate mări pensiile sau că este medic ori ale „pile” la doctori şi le poate facilita internarea ori intrarea la anumite cadre medicale.

Ultima victimă a respectivului escroc a fost păcălită chiar acum două zile, acesta luând de la un bătrân suma de 850 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, miercuri după-amiază, Ilie L., în vârstă de 61 de ani, din comuna Ciprian Porumbesc, a reclamat că a fost victima unei înşelăciuni.

Sexagenarul a povestit că în acea zi a venit la Spitalul Judeţean Suceava pentru un consult medical şi a fost interpelat de către un bărbat necunoscut, care a început să-l întrebe de problemele de sănătate. La un moment dat, povesteşte Ilie L., necunoscutul i-a propus să meargă împreună cu el la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, întrucât cunoaşte pe cineva acolo şi îi poate aranja să primească o sumă de bani, pentru tratarea problemelor sale de sănătate.

 „Au mers împreună la Casa de Asigurări de Sănătate Suceava şi, ajunşi în faţa clădirii, persoana necunoscută i-a cerut cartea de identitate şi suma de 850 lei pe care urma să o dea unui funcţionar ce urma să îl ajute să primească suma de 1.600 lei, ca ajutor pentru afecţiunile medicale de care suferă”, explică  purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Ilie L. i.-a dat banii şi cartea de identitate, iar necunoscutul a intrat în sediul CJAS şi a revenit după o perioadă scurtă de timp.

I-a înmânat cartea de identitate lui Ilie L. şi i-a spus să meargă la Policlinica din Areni, de unde urma să primească un document şi să revină la CJAS.

 „A luat cartea de identitate şi a pus-o în buzunar, iar când s-a uitat după persoana căreia i-a dat banii, aceasta dispăruse”, completeză inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Cercetările în acest caz au fost preluate de judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava. 

           

Acostat de escroc pe holurile Casei de Asigurări

În luna octombrie a anului trecut, un alt bărbat a reclamat la poliţie că a fost păcălit de un escroc care l-a acostat pe holurile Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, promițându-i că îl poate ajuta să-şi mărească pensia.

Păgubitul, Gheorghe A., în vârstă de 60 de ani, din comuna Zvoriştea, a povestit că a venit la CJAS Suceava pentru a scoate o adeverinţă, iar pe holurile instituţiei a intrat în vorbă cu un bărbat necunoscut, care s-a interesat de problemele lui şi i-a spus că îl poate ajuta să primească un spor la pensie.

Credul, Gheorghe A. s-a deplasat împreună cu necunoscutul până pe strada Mărăşeşti, unde bărbatul respectiv i-a solicitat suma de 550 de lei, pentru a-i scoate un card pe care să primească diferenţa de bani pe care trebuia să o încaseze la pensie.

Păgubitul susţine că necunoscutul i-a cerut apoi să se întoarcă la sediul CAS Suceava şi să îl aştepte acolo, că va veni şi el în câteva minute să-i dea cardul respectiv.

Gheorghe A. a aşteptat mai bine de o oră, iar într-un final şi-a dat seama că a fost înşelat, ducându-se direct la poliţie.

 

Păcălită în curtea Casei de Pensii

Cazuri similare s-au mai înregistrat la Suceava. A păţit-o anul trecut şi o femeie din comuna Capu Câmpului care a fost înşelată cu suma de 450 de lei de un individ care s-a oferit să o ajute să-şi rezolve treburile la Casa de Pensii din municipiul Suceava.

Escrocul a abordat-o chiar în curtea instituţiei, sub pretextul că o conduce la birouri şi o va ajuta să îşi rezolve mai uşor problemele. I-a cerut să-l însoţească pe străzile din apropiere, i-a cerut păgubitei suma de 450 de lei, după care, invocând mai multe motive, a dispărut.

 

„Medicul” care te internează contra cost

Un alt caz este cel al unui bătrân de 71 de ani, din comuna Moldova Suliţa, care, în vara anului trecut, s-a deplasat la Spitalul Judeţean Suceava în vederea internării, însă, după ce a fost consultat, a fost îndrumat către Policlinica Suceava, la un medic specialist.

Bătrânul de 71 de ani s-a pornit spre Policlinică, însă la scurt timp a fost acostat de un necunoscut. Acesta s-a recomandat ca fiind medic şi l-a convins că o să se ocupe de problemele lui, după care l-a condus în parcul din apropierea spitalului, unde i-a solicitat actul de identitate, trimiterea de la medicul de familie şi 600 de lei.

Bătrânul i-a dat toţi banii pe care îi avea la el, 570 de lei, iar escrocul i-a spus să aştepte în parc, pentru că el îi va rezolva internarea, după care îi va restituit cea mai mare parte a sumei.

Septuagenarul a aşteptat zadarnic în jur de o oră, după care a realizat că a fost înşelat şi a sunat la 112, anunţând poliţia.

După semnalmentele oferite de păgubiţi, e vorba de unul şi acelaşi individ, însă până în prezent poliţiştii nu au reuşit să-i dea de urmă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Escrocul care păcălește suceveni cu pensii mărite şi „pile” la doctori a mai făcut o victimă.
 Vizualizări articol: 1467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Escrocul care păcălește suceveni cu pensii mărite şi „pile” la doctori a mai făcut o victimă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amprente? trimis de
(18 ian 2013, 11:51:11
De pe CI se pot ridica amprente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei