Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aglomeraţie

Ultima zi în care sucevenii îşi pot schimba permisele de conducere fără a efectua vizita medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Astăzi este ultima zi în care sucevenii îşi pot preschimba permisele auto fără a intra sub incidenţa prevederilor Noului Cod Rutier. La fel cum s-a întâmplat în fiecare zi de la începutul acestui an, ghişeele Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Permise Auto Suceava vor fi luate cu asalt. Motivul aglomeraţiei şi a isteriei care i-a cuprins pe suceveni este acela că nu trebuie să efectueze vizita medicală pentru preschimbarea permisului. În conformitate cu Noul Cod Rutier, după data de 19 ianuarie şoferii vor fi nevoiţi să depună la dosar şi fişa medicală. O altă prevedere se referă la durata valabilităţii permisului de conducere, care în cazul şoferilor profesionişti scade la 10 ani, cât este în prezent, la numai 5 ani.

Spectrul unei vizite la medicii specialişti, dar şi banii care trebuie plătiţi pentru aceste servicii i-au determinat pe mulţi suceveni să-şi preschimbe permisul înainte de intrarea în vigoare a Noului Cod Rutier. Consecinţa a fost formarea unor cozi imense. Practic, în fiecare zi s-au înghesuit la ghişeele Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Permise Auto Suceava în jur de 700-800 de persoane, dar au fost şi zile în care numărul solicitărilor a ajuns şi la 1.000.

 

În două săptămâni, activitate cât în trei luni

Valul imens de solicitări a făcut ca angajaţii Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Permise Auto Suceava să petreacă ore în şir peste program pentru a putea procesa cât mai multe dosare. Dacă în mod normal o zi de lucru se încheia la ora 16.00, în primele săptămâni din acest an s-a muncit cu publicul chiar şi până la ora 20.00.

„Au fost cereri extrem de numeroase, iar cei mai mulţi dintre şoferi au motivat că nu doresc să aibă parte de surprize în viitor în eventualitatea schimbării legislaţiei”, a arătat comisarul-şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Înmatriculări Vehicule şi Permise Auto Suceava.

Aşa se face că în aproximativ două săptămâni au fost eliberate 6.180 de permise auto, în condiţiile în care în 2012 au fost emise 24.101 de permise auto. Practic, activitatea pe trei luni a instituţiei s-au condensat în doar două săptămâni. Mai trebuie spus că din cele 6.180 de permise, doar 554 au fost obţinute prin examinare, restul de 5.626 fiind preschimbări, adică peste 90%.

Comisarul-şef Florin Chiaptanaru crede că o altă cauză a aglomeraţiei este suprapunerea prevederilor care se referă la vârsta la care se pot obţine anumite categorii de permise. Este vorba de creşterea cu trei ani a vârstei la care se pot emite permise de auto pentru cei ce doresc să conducă un camion, 21 de ani, faţă de 18 ani ca în prezent, respectiv pentru cei ce doresc să conducă un autobuz, 24 de ani, faţă de 21 de ani cât este în acest moment.

 

Sâmbătă, 19 ianuarie, program diferenţiat pentru public

În ultima zi a acestei săptămâni, sâmbătă, 19 ianuarie, când bugetarii vor recupera una din zilele libere oferite de Guvern în decembrie anul trecut, programul de lucru de la Serviciul Înmatriculări Vehicule şi Permise Auto Suceava va fi diferenţiat pentru public.

Astfel, nu se efectuează programări sau reprogramări la examinări în vederea obţinerii permisului de conducere şi nu se lucrează în sala de examinare pentru susţinerea probei teoretice în vederea obţinerii permisului auto.

În schimb, se efectuează examinări la proba practică de traseu şi se preiau dosare în vederea înmatriculării şi a autorizării provizorii în intervalul 8.30-14.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultima zi în care sucevenii îşi pot schimba permisele de conducere fără a efectua vizita medicală.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultima zi în care sucevenii îşi pot schimba permisele de conducere fără a efectua vizita medicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei