Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Taxa de salubrizare, redusă pentru ca populaţia să nu resimtă creşterea taxelor şi impozitelor locale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majorarea taxelor şi impozitelor locale, prin indexarea cu rata inflaţiei pe ultimii trei ani – 16,05%, conform deciziei Guvernului, va fi contracarată de o altă măsură a administraţiei locale sucevene.

Mai exact, într-o  şedinţă extraordinară a Consiliului Local Suceava care se va întruni săptămâna viitoare, în data de 8 ianuarie, la ora 14.00,  va fi din nou supus dezbaterii proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale, una din propuneri fiind cea de reducere a taxei de salubrizare cu 25%, pentru persoanele fizice.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a explicat modalitatea prin care vrea să menţină nivelul impozitelor plătite de populaţie la acelaşi nivel cu cel de până acum:

„Deoarece Hotărârea de Guvern 1309 din 27 decembrie prevede actualizarea la nivelurile minime a valorilor impozabile a impozitelor şi taxelor locale, ar rezulta o creştere a încasărilor cu 10 miliarde de lei vechi. În urma consultării cu grupurile de consilieri locali, în primul rând cei ai USL, am decis să intrăm cu un proiect de hotărâre prin care diminuăm taxa de salubrizare de la 4 la 3 lei de persoană. Astfel am încasa mai puţin cu zece miliarde de lei vechi, încât, în medie, cetăţenii Sucevei nu vor plăti mai mult la taxe şi impozite locale”.

Edilul sucevean a amintit că de mai bine de jumătate de an şi-a anunţat intenţia de a menţine taxele şi impozitele locale la acelaşi nivel, iar soluţia micşorării taxei de salubrizare, pentru a contracara creşterea impusă de hotărârea legislativă, a fost luată după consultarea cu consilierii locali ai USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de salubrizare, redusă pentru ca populaţia să nu resimtă creşterea taxelor şi impozitelor locale.
 Vizualizări articol: 4137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Taxa de salubrizare, redusă pentru ca populaţia să nu resimtă creşterea taxelor şi impozitelor locale1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotie... trimis de
( 5 ian 2013, 13:20:42
Este un primar janic, care nu are alta politica decat marirea taxelor si a impozitelor, Suceava face parte din putinele judete care a acceptat marirea taxelor si a impozitelor cu 16%, rusine primar fara cultura!
1.1  RE: Hotie... trimis de
( 5 ian 2013, 16:15:25

Mult, foarte mult cele 12 ore gratuite oferite! Asa, fiecare poate sa iasa si sa revina pentru alte 12 ore!

In Ungaria este teroare, nu poti lasa in liniste masina oriunde...
Exista la ei un serviciu, al politiei, care se ocupa numai cu asta. In orice moment din zi si noapte ti-o ridica aia. Pe linga ridicatul si amenda, este si cheltuiala adusului masinii de la vreo 10-20km in afara orasului.

2.   Cat tupeu,tarane.... trimis de
( 5 ian 2013, 13:37:15
Care salubrizare? Nicicand orasul n-a fost mai jegos! Pe timpul comunismului trecea plugul tras de cal pe trotuar si mai dadeau si cu nisip.Ar trebui ca toti cei care si-au rupt mainile si picioarele pe gheata sa-ti dea cate-un sut in cwr si-o flegma-n freza!
3.   Unde e domnul Baisanu?... trimis de
( 5 ian 2013, 15:14:17
Nea Baisanu si sluga de Nechifor unde sunt? Nu mai ies la interval cu declaratii? Nu demult se laudau latrand ca taxele nu se vor majora. Bineinteles ca ordinele vin de la Bucuresti, iar slugile trebuie sa le aplice.....
Rusine USL....
4.   "taxe" trimis de
( 5 ian 2013, 15:57:11
asta este vrajeala de 2 bani d-le primar,pana si ponta a zis ca primariile impreuna cu consiliul local hotarasc daca se majoreaza sau nu taxele,....eu sincer pana anul asta v-am apreciat pentru ceea ce ati facut in oras,chiar v-am si ales de fiecare data dar incepand de anul asta ma scarbesti ...curatenia lasa de dorit,asfaltarea este de tot  ☭ ul...cel putin in jurul canalelor si cea mai mare nemultumire a tuturor cred ca-i in legatura cu dezapezirea,cel putin a trotuarelor,sa nu uitam si parcarea care nu-i ceea ce sa dorit.....etc....etc....rusine
5.   .... trimis de
( 5 ian 2013, 16:29:48
din cauza posturilor de televiziune Haznalele 1,2,3 sunt atatia "inteligenti"....e foarte greu de inteles ca poanta latra,antoneasca doarme,(tatucii dupa perdea le sufla textele)...si primarii aleg varianta obligatorie sa se supuna....
in alte judete au fost demisi prefectii..la suceava ...prosti sunt cu gramada...nu e nevoie sa fie si aici demisi....exemple...comentarii 1-2 si 4...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei