Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dieta de opt ore: Cum poţi slăbi mâncând tot ce vrei între anumite ore ale zilei

Doi scriitori americani susţin, în noua lor carte, că oamenii pot pierde în greutate mâncând orice doresc, dar numai într-un anumit interval orar.

Teoria prezentată în carte susţine că putem pierde 4,5 kilograme într-o săptămână şi până la 10 kilograme în şase săptămâni, atât timp cât ne alegem un interval orar în care să mâncăm fără să-l depăşim: de la 9 dimineaţa la 5 seara sau de la 11 dimineaţa la 7 seara, scrie Daily Mail.

Potrivit lui David Zinczenko şi Peter Moore, autorii cărţii "Dieta de 8 ore: Uite cum dispar kilogramele fără să te uiţi la ce mănânci!", statul până târziu în fiecare zi şi mâncatul pe tot parcursul a 24 de ore sunt cei doi factori responsabili pentru statisticile alarmante ale bolnavilor de diabet şi de obezitate din Statele Unite.

"Corpurile noastre nu pot procesa mâncarea pe care o consumăm (în afara orelor recomandate), iar acele calorii ajung acolo unde n-ar trebui - în jurul burţii şi al fundului", arată un fragment din carte, publicat pe Today.com.

Explicaţia este dată de aceiaşi doi autori: "Apariţia luminii artificiale a dus şi la extinderea artificială a perioadei în care mâncăm. Ritmurile noastre circadiene sunt dotate cu un semn "stop" natural şi ne lovim de acest semn aproape în fiecare zi. Intervalul nostru extins distruge starea bună a sistemului digestiv şi intervine în hormonii şi enzimele care îl conduc."

O altă ipoteză prezentată în carte, aparţinându-i unui doctor de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din California, spune că diabetul este cauzat de faptul că stăm noaptea până târziu şi că mâncăm la ore târzii.

Pentru a demonstra teoria, doctorul Satchidananda Panda a testat ipoteza pe şoareci de laborator.

Şoarecii au fost împărţiţi în două grupuri şi supuşi aceleiaşi diete cu nivel ridicat de calorii şi de grăsimi. Unui grup i s-a permis să mănânce orice, la orice oră din zi, în timp ce ceilalţi şoareci au putut mânca orice şi oricât au vrut, doar într-un interval de opt ore. Studiul s-a derulat pentru 100 de zile, iar cei care s-au îngrăşat au fost şoarecii care au mâncat toată ziua.

"Simpla limitare la opt ore a consumului alimentar îţi oferă toate beneficiile - fără să fie nevoie să îţi faci griji privind mâncarea.", explică doctorul Panda.

"În cei mai simpli termeni, Dieta de opt Ore este o modalitate de a extinde perioada dintre ultima gustare (n.r. din ziua precedentă) şi micul dejun, oferindu-i corpului posibilitatea de a arde depozitările de grăsime pentru energie de care are nevoie. Şi le arde într-adevăr", se mai explică în carte.

Conform cercetării doctorului Panda, restricţionarea perioadei de timp în care mănânci face ca organismul tău să ardă mai multe calorii pe timpul zilei - deci cu cât mănânci mai mult, cu atât metabolismul tău devine mai leneş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dieta de opt ore: Cum poţi slăbi mâncând tot ce vrei între anumite ore ale zilei.
 Vizualizări articol: 3268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dieta de opt ore: Cum poţi slăbi mâncând tot ce vrei între anumite ore ale zilei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei