Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

„Cel mai beat şofer din ţară”, găsit apoi aproape treaz la probele de sânge, se teme să înfrunte poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferul în vârstă de 24 de ani, din comuna Bogdăneşti, care a fost depistat de poliţiştii rutieri cu o concentraţie de 1,88 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, valoare răsturnată în totalitate de probele biologice de sânge, nu are de gând să înfrunte poliţia şi să ceară socoteală pentru ceea ce pare a fi, din ce în ce mai evident, o eroare. Contactat telefonic, Ionuţ Mihai a precizat că cel puţin momentan nu intenţionează să înceapă un război cu poliţia, deşi dreptatea este de partea sa, iar în noaptea de Revelion, când a fost tras pe dreapta, nu era în nici un caz în stare avansată de ebrietate. El a spus doar că a consumat o cantitate mică de alcool, şi asta cu câteva ore înainte de a fi oprit de poliţişti.

 

Cum s-a ajuns de la „cel mai beat şofer din ţară” la unul aproape treaz

Şoferul a fost tras pe dreapta chiar în noaptea dintre ani, la ora 5.30, când un echipaj din cadrul Secţiei 1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei se afla în serviciu de control pe DC 13C, pe raza comunei Bogdăneşti.

Conform anchetei poliţiei, şoferul de 24 de ani, Ionuţ Mihai, emana halenă alcoolică, acesta susţinând că mirosul provine de la mai multe sticle de alcool pe care le avea în maşină. Verificarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,88 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În mod normal, asta ar fi trebuit să însemne o concentraţie de peste 3,5 alcoolemie în sânge, valoare vecină cu starea de comă alcoolică.

Poliţia Rutieră a dat cazul său ca record la nivel naţional, şoferul de 24 de ani fiind declarat neoficial „cel mai beat şofer din ţară” prins pe şosele de aceste sărbători.

Rezultatele probelor biologice recoltate şoferului la Spitalul Municipal Fălticeni au adus însă o imensă surpriză. Prima probă de sânge a arătat o concentraţie de 0,15 grame per litru alcool în sânge, iar a doua, alcoolemie 0. Chiar dacă testarea pe loc cu etilotestul nu are valoare ca probă, ci doar ca indiciu, este incredibil cum de s-a ajuns la o asemenea diferenţă.

 

O eroare de testare ce poate fi acceptată doar până la un punct

Poliţia a contestat rezultatele probelor biologice şi a solicitat o contraprobă. Varianta ca aparatul etilotest să fi indicat o eroare pare însă tot mai probabilă. O eroare care apare foarte rar, însă a mai fost întâlnită. Mai grav este însă că agenţii de la faţa locului nu şi-au dat seama că şoferul din faţa lor nu este în nici un caz „mort” de beat şi au luat de bună uriaşa concentraţie de alcool.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a declarat: „Dacă se va constata şi la contraprobă că rezultatul în sânge este corect, iar testarea cu etilotestul a fost eronată, nu ne va rămâne decât să adresăm scuze conducătorului auto.”

De precizat că dacă la contraproba ce va fi analizată la Institutul de Medicină Legală Iaşi nu vor apărea modificări semnificative, iar şoferul va rămâne cu o concentraţie de sub 0,80 grame per litru în sânge (limita peste care se face dosar penal), acesta va scăpa cel mult cu o amendă şi cu permisul de conducere suspendat 90 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Cel mai beat şofer din ţară”, găsit apoi aproape treaz la probele de sânge, se teme să înfrunte poliţia.
 Vizualizări articol: 5902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Cel mai beat şofer din ţară”, găsit apoi aproape treaz la probele de sânge, se teme să înfrunte poliţia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politisti beti trimis de
( 5 ian 2013, 11:20:53
probabil concentratia de 1.88 era in masina domnilor curcani care stateau la panda si inghetase de frig.. Au lasat etilotestul langa sticla de incalzitor..si poftim eroare:))
1.1  RE: Politisti beti trimis de
( 5 ian 2013, 11:22:37
sau mai degraba..inainte sa sufle soferul.. domnul curcan a verificat etilotestu'..
stai ma nea soferu sa suflu eu intai..sa vad daca merge.. 1,88..mda uite ca merge..acum sufla tulaughing
2.   Offf trimis de
( 5 ian 2013, 12:23:35
Demisia Sefu! Faci numai prostii!
3.   Eh... trimis de
( 5 ian 2013, 13:14:46
poate el nu, dar am auzit de unii care umblau cu bani pe la laboratoare........
4.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2013, 13:54:50
mai mult ca sigur ca acel conducator auto lua/se in gura alcool cu putin timp inainte de a fi verificat cu etilotestul ,in cantitate mica,si din acest motiv aerul expirat a avut o concentratie mare de alcool iar in sange cantitatea de alcool era redusa.important este ca acel conducator auto nu avea voie sa conduca autoturismul pe drum public chiar si cu alcoolemia de 0,15 in sange.trebuie sa se considere unul dintre cei mai norocosi soferi ca nu a avut alcoolemie peste limita legala si a scapat de dosar penal si sa/i fie invatatura de minte ptr.viitor.a banui politistii ori pe cei de la medicina legala ca au facut fel de fel de smecherii ori ca aparatul a fost defect este o prostie.sa incerce oricine sa ia o gura de alool pe care apoi sa/l scuipe,sa sufle in acel aparat ,sa/si recolteze probe de sange si apoi sa discutam.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei