Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De teama amenzilor

Parcările subterane din centrul Sucevei, eliberate de maşinile lăsate acolo chiar şi de o lună de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Chiar din prima zi de aplicare a regulamentului de funcţionare a parcărilor subterane din centrul Sucevei, şoferii care au avut treabă în zonă au avut la dispoziţie zeci de locuri libere.

Cele două parcări subterane, care până acum erau pline zi şi noapte, s-au golit brusc, dar nu în totalitate, la scurt timp după ce primarul Sucevei a anunţat punerea în aplicare a regulamentului prin care cei care lasă maşina parcată acolo peste 12 ore riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

„Le mulţumesc sucevenilor că au dat curs mesajului meu de a muta de acolo maşinile pe care le-au avut parcate pe termen lung. Acum parcările erau ocupate doar la jumătate din capacitate, dar se vor mai elibera şi alte locuri, de către cei care au aflat mai târziu că nu mai pot parca acolo pe termen nelimitat şi că de acum înainte se aplică regulamentul”, a spus şeful municipalităţii sucevene, care a inspectat ieri parcările subterane chiar de la primele ore.

Vineri dimineaţă, în cea mai mare dintre cele două parcările subterane erau disponibile în mod constat peste 40 de locuri de parcare (din cele 107 disponibile), după ce timp de o lună de zile, afişajul electronic arăta mai mereu 0 locuri de parcare disponibile.

„La prima oră, aproape 50% din locurile parcării subterane nr. 1 erau libere, dar după ora 08.00, când au venit oamenii la muncă, s-au ocupat multe dintre ele. Sunt şi oameni care încă nu au aflat de intrarea în vigoare regulamentul care le interzice să lase maşina în parcare peste 12 ore”, a declarat Bogdan Vornicu, agent în cadrul Poliţiei Locale Suceava.

Pe bordul maşinilor care stau acolo de câteva zile sau chiar de o lună au fost puse ieri avertismente, prin care conductorilor auto li se atrage atenţia că sunt pasibili de amenzi de până la 1.000 de lei.

 

Primele amenzi vor fi aplicate de sâmbătă

Depăşirea celor 12 ore de parcare gratuite va fi sancţionată astfel: o oră în plus, amendă între 50 şi100 de lei; două ore în plus, amendă 100-200 de lei; trei ore în plus, amendă 200-300 de lei; patru ore în plus, amendă 300-400 de lei; cinci ore în plus, amendă 400-500 de lei, iar peste cinci ore, amendă între 500 şi1.000 de lei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că primele amenzi vor fi aplicate începând de sâmbătă:

„Cei care au primit avertismente pe bordul maşinii au avut la la dispoziţie ziua de vineri pentru a-şi lua maşina, înainte de a fi amendaţi. De sâmbătă se vor aplica amenzi celor care nu se conformează regulamentului”.

Teama de amenzi i-a făcut pe mulţi suceveni să elibereze încă de joi seara locurile de parcare pe care le-au ocupat multă vreme.

„O parte din conducătorii auto care aveau aici lăsate maşinile le-au ridicat chiar de joi seara, dar mai sunt unii care urmează să le ridice de acum înainte. Deja au primit avertizări, aplicate pe bordul maşinii”, a declarat Adrian Tănase, agent superior în cadrul Poliţiei Locale Suceava, care supraveghează aplicarea regulamentului de funcţionare în parcarea subterană nr. 2, cu o capacitate de 55 de locuri de parcare.

Măsura de interzicere a ocupării locurilor de parcare mai mult de 12 ore este salutată de o parte din şoferi, care se bucură că de acum înainte au unde parca atunci când vin la serviciu sau au de rezolvat o problemă în zona centrală a municipiului.

„Măsura de interzicere a parcării maşinii peste 12 ore trebuia aplicată de la început. Toţi cei din zonă care au maşină au lăsat-o aici. Ştiu maşini care de când s-a deschis parcarea şi până ieri nu au fost mişcate din loc”, a spus Dan, unul dintre şoferii care au parcat ieri în subteran, fără a mai fi nevoiţi să caute mult timp un loc de parcare liber.

Practic, odată cu punerea în aplicare a regulamentului, care prevede că fiecare şofer care intră în parcare trebuie să ia câte un tichet, pe care-l va expune pe bordul maşinii, iar la ieşire acesta va fi verificat pentru a se stabili dacă a depăşit perioada de 12 ore de staţionare, se atinge scopul investiţiei de zece milioane de euro -  fluidizarea traficului rutier în zona centrală a Sucevei şi asigurarea locurilor de parcare pentru cei care au treabă în zonă, fără a încurca traficul auto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcările subterane din centrul Sucevei, eliberate de maşinile lăsate acolo chiar şi de o lună de zile.
 Vizualizări articol: 5401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Parcările subterane din centrul Sucevei, eliberate de maşinile lăsate acolo chiar şi de o lună de zile5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tot calicu-i fudul! trimis de
( 5 ian 2013, 13:32:51
Daca cei care lucreaza in centru ar folosi transportul in comun ca in multe din tarile civilizate,s-ar circula mai bine si ar fi mai frumos orasul.Cati din cei care lucreaza la Consiliul local-Prefectura vin vara la serviciu pe bicicleta?Niciunul...
1.1  RE: Tot calicu-i fudul! trimis de
( 5 ian 2013, 15:16:52
:)) Uite ca nu-ti dau dreptate! Stiu 5 persoane ce lucreaza la CJSV care nu au carnet, deci nu au cum sa vina cu masina. Problema nu este la consiliu pentru ca ei au parcare in fata plus parcarea din curtea interioara. Problema e la bisnitarii/interlopii, clientii de pe la baruririle, pocanelele din zona etc. care nici macar nu se sinchisesc sa bage masina la subteran, ci o parcheaza chiar in lateralul Casei de cultura, pe trotuare sau chiar ocupa o banda intreaga!
2.   Comentariu trimis de
( 5 ian 2013, 15:48:40
speram sa gasim locuri de parcare de acum incolo insa ma indoiesc de asta....atata timp cat ramane valabila parcarea pt 12 ore tot nu o sa avem locuri......singura optiune valabila ar fi sa se taxeze dupa maxim 2 ore,ce-i asa de greu sa se instaleze o bariera la iesire si un loc unde sa se plateasca? solutii tehnice se gasesc ,mai lipseste bunavointa alesilor locali....nicaieri in lumea asta nu poti sta 12 ore intro parcare subterana fara sa platesti......
3.   Lucru` prost facut si prost gandit ) trimis de
( 5 ian 2013, 22:48:53
Iata ca la ora 22:30 .... ma uit pe geam si vad ca sunt 88 de locuri libere .... in parcare.Am fost si jos ... in ea cu cateva minute in urma si era goala si parasita ))... doar cativa gardieni ... frecau menta pe acolowinking .Ce-ar fi sa le punem si lor ... un contor de intrare in parcare si cu limita de stationare .... ca de cand s-a deschis parcarea ... nu-i mai vezi patruland pe afara ) _ ocupa locurile libere din parcare de parca stau la sobitahappy... si papa banii statului degeaba . Daca aceasta investitie a fost facauta ...ca sa aibe gardienii loc de intrunire ... si ca sa parcheze 3-4 masini .... peste noaptehappy ... eu nu vad rostul banilor cheltuiti. O spun ca si riveran ... Au distrus aproximativ toate locurile de parcare pe care le aveam in zona centrala ... ma refer la cele din fata farmaciei si a magazinului Georgia cat si cele din fata Casei De Cultura ... si acum ... noi ,cei care parcam pe acele locuri si care nu erau conditionate de timpi, unde sa parcam acum ? Locatarii din blocul turn(central)... cei care au masini ... unde sa si le parcheze ? Parcarea sta goala ... ca-n filmele cu prosti ))) si riverani si-au carat masinile pe la mama dracului si le-au parcat prin curtile vecine ... ca o adunatura de consilieri ... nu-s in stare sa faca un regulament bun ... in care sa cuprinda si problema celor ce locuiesc in zona .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei