Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Decembrie

Realizări pentru Asociaţia „Vechea Bucovină” şi Grupul „Flori de pe Dorna”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima lună a anului 2012 a prilejuit membrilor Asociaţiei Culturale „Vechea Bucovină”participări la manifestări cultural-artistice deosebite, marcând cu succes sărbătorile de iarnă.

Grupul vocal „Flori de pe Dorna”al asociaţiei, condus de prof. Dorina Paicu, a participat în luna decembrie la ediţia a doua a Spectacolului de colinde şi obiceiuri tradiţionale „Florile dalbe”, organizat la Coşna, şi a reprezentant judeţul Suceava la ediţia a şaptea a Festivalului interjudeţean de colinde şi obiceiuri de iarnă „Veniţi, creştini, la Viflaim”, organizat la Vişeu de Sus, Maramureş. Acelaşi grup a mai participat la manifestările organizate sub genericul „Crăciun în Bucovina”, printre care se numără concertul de colinde „Florile dalbe”, Suceava, spectacolul „Sfântă seară de Crăciun” de la Poiana Stampei şi concertul de colinde la Dornişoara.

Ca reprezentant al judeţului Suceava, grupul vocal „Flori de pe Dorna” a obţinut locul III pentru promovarea şi păstrarea colindului străbun la Festivalul-concurs interjudeţean de colinde, datini şi obiceiuri de iarnă „Slobozâ-ne, gazdă-n casă”, organizat în localitatea Mărişelu, judeţul Bistriţa-Năsăud.

 

Acţiuni de voluntariat în sprijinul copiilor din centrele de plasament

Pentru al doilea an consecutiv, ca şi colaboratori ai Asociaţiei „Pro Europa” din Vatra Moldoviţei, la solicitarea preşedintelui asociaţiei, preot Constantin Ceredeev, membrii Asociaţiei „Vechea Bucovină” au organizat, împreună cu elevi ai Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei, sub coordonarea prof. Dorina Paicu, o acţiune de voluntariat constând în colectarea de haine, jucării, cărţi, dar şi obiecte ornamentale confecţionate de copii, pentru a fi donate unor centre de plasament pentru copii din municipiul Rădăuţi.

O realizare deosebită a fost şi publicarea, în numărul 2 din 2012 a Ghidului Iubitorilor de Folclor, editat de Centrul Cultural Bucovina şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, a studiului intitulat „Folclor literar din Poiana Stampei în viziune integrată”, sub semnătura prof. Dorina Paicu.

„Membrii asociaţiei şi ai Grupului vocal <Flori de pe Dorna> mulţumesc tuturor colaboratorilor pentru sprijinul acordat în promovarea valorilor culturale şi spirituale ale zonei, pentru păstrarea identităţii spaţiului bucovinean şi a tradiţiilor sale”, ne-a spus profesoara Dorina Paicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizări pentru Asociaţia „Vechea Bucovină” şi Grupul „Flori de pe Dorna”.
 Vizualizări articol: 1255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Realizări pentru Asociaţia „Vechea Bucovină” şi Grupul „Flori de pe Dorna”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei