Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De luni,

O nouă rubrică în “Monitorul de Suceava”: Vrednici de Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de luni, 7 ianuarie, „Monitorul de Suceava” le oferă cititorilor o nouă rubrică realizată, în tandem, de artistul plastic Radu Bercea şi publicistul şi scriitorul Ion Drăguşanul.

Cu genericul „Vrednici de Bucovina” (reproducând sintagma lui Constantin Lungu, care spunea că „Numai atunci când cu toţii ne vom simţi trup din trupul Bucovinei, durere din durerea ei, suflet din sufletul ei, suferinţă din suferinţa ei, numai atunci ne vom arăta vrednici de Bucovina“) noua rubrică pe care v-o propunem este o concentrată „pilulă de memorie”.

O „pilulă de memorie” lesne „îngurgitabilă” recomandată, cu precădere, tinerei generaţii, atât în scop de cunoaştere, cât şi pentru a-i trezi sentimentul de mândră apartenenţă la istoria şi cultura unui spaţiu care trebuie să-şi preţuiască şi să-şi cinstească în continuare blazonul: Bucovina.

„Pilula” zilnică din ziarul nostru va conţine câte un portret din Galeria personalităţilor bucovinene (portret realizat de Radu Bercea), însoţit de un scurt text de prezentare (scris de Ion Drăguşanul), care va cuprinde datele biografice şi principalele merite/realizări ale personajului respectiv.

Cele peste 200 de portrete realizate de Radu Bercea, circumscrise Galeriei personalităţilor bucovinene, cu textele aferente ale lui Ion Drăguşanul, vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii care va fi organizată pe data de 31 ianuarie, la Muzeul Bucovinei, cu prilejul sărbătoririi Zilei Artelor Plastice Bucovinene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă rubrică în “Monitorul de Suceava”: Vrednici de Bucovina.
 Vizualizări articol: 4028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
O nouă rubrică în “Monitorul de Suceava”: Vrednici de Bucovina3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei