Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 2 (5209)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Volumul "Watership Down", de Richard Adams, a apărut la Editura Humanitas

Una dintre cele mai iubite cărţi ale tuturor timpurilor, tradusă în 50 de limbi vândută în peste 50 de milioane de exemplare, "Watership Down", de Richard Adams, a apărut la Humanitas, informează site-ul editurii.

Într-o zonă liniştită din Anglia rurală, unde-şi au sălaşul mai multe familii de iepuri, se arată la un moment dat semnele ameninţătoare ale apropierii oamenilor. Ce şanse vor avea un iepuraş vizionar şi fratele său, dăruit cu toate virtuţile unei căpetenii, să-şi salveze prietenii şi să-şi poarte ceata înspre locuri neumblate de oameni ca să-şi întemeieze noul sălaş? Şi ce sacrificii vor trebui să facă pentru a şi-l ocroti? Începe o călătorie cum nu le-a mai fost dat sã facã vreodată iepurilor, o adevărată odisee, cu pericole şi ispite la tot pasul, cu îndoieli şi temeri, cu intrigi şi caractere puternice. Destinaţia acestora este Watership Down, locul ideal, ferit de primejdii, unde iepurii îşi pot duce traiul fără griji.

Richard Adams (n. 1920, Newbury, Berkshire) a studiat istoria modernă la Worcester College (Oxford). După primii doi ani de studii, a fost înrolat, în 1940, în armata Marii Britanii şi trimis pe fronturile din India şi din Orientul Mijlociu. În 1946, după ce a fost lăsat la vatră, şi-a reluat studiile, obţinând licenţa, apoi masteratul în istorie modernă. De-a lungul vremii a lucrat, printre altele, pentru Ministerul britanic al Mediului, a fost preşedintele Societăţii Regale pentru Prevenirea Cruzimii asupra Animalelor şi profesor invitat la University of Florida şi la Hollins University din Virginia. În prezent locuieşte cu soţia sa, Elizabeth, în Whitchchurch, Hampshire, la câţiva kilometri de locul naşterii.

În 1972, după ce manuscrisul fusese respins de numeroşi editori, i-a fost publicat romanul care avea să-l consacre drept scriitor de cărţi pentru copii. "Watership Down" s-a vândut, într-un timp record, în peste un milion de exemplare în Marea Britanie şi în Statele Unite, iar în următorii patruzeci de ani, în peste 50 de milioane exemplare în toată lumea. Romanul a fost recompensat cu Carnegie Medal in Literature pentru cea mai bună carte pentru copii a anului (1972) şi cu The Guardian Children's Fiction Prize (1973).

În 1978 cartea a stat la baza unui film de desene animate pentru marele ecran, iar în 1999-2000 la baza unui serial animat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volumul "Watership Down", de Richard Adams, a apărut la Editura Humanitas.
 Vizualizări articol: 10562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volumul "Watership Down", de Richard Adams, a apărut la Editura Humanitas0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei